donderdag 6 februari 2014

Mad about the boy

Ben momenteel het derde dagboek van Bridget Jones aan het lezen; Mad about the Boy en ik moet eerlijk zeggen. Ik vind het een beetje tegenvallen.


Alsof de beste Bridget, die nu vijftig+ is, helemaal geen diepgang heeft verworven en nog net zo oppervlakkig met haar gewicht en het aantal keren dat ze dingen doet bezig is neurotisch bij te houden als toen ze een nogal oppervlakkige dertiger was, single en op zoek naar Mr Right.

Die Mr. Right vond ze, maar is ze helaas ook weer kwijtgeraakt. Dat is het leven zeg maar, maar er is werkelijk bijna niets wat me aan een vrouw van haar leeftijd doet denken. Ja, ze heeft nu 2 kinderen en is druk bezig met halen/brengen/ontluizen/school/huiswerk en haar werk en dat soort dingen (hartstikke jonge kinderen ook nog in mijn ogen, maar goed...die van mij zijn oud genoeg om mij Oma te maken en ik kreeg ze dan ook jonger dan nu de gemiddelde leeftijd is om moeder te worden). Ben ergens halverwege het boek, dus misschien komt de diepgang nog en tsja...is dit uberhaupt een boek om diepgang te verwachten. Het is kennelijk allemaal luchtig en hilarisch.

Ik hou er wel van en ben reuze fan van de eerste twee boeken en films en natuuuuuuuurlijk de geweldig Mr. Darcy.


Maar vertel me nou niet dat iemand van 50+ nog precies hetzelfde doet en denkt en belangrijk vindt als toen ze 35 was.

Of wel? Vertel eens...

Ik ben zelf eigenlijk pas een beetje gaan ontdekken wie ik ben toen ik ver in de veertig was en eigenlijk pel ik nog iedere dag meer lagen van mijn bol af (een ui is ook een bol toch?). En nog ben ik er niet. Is wie ik durf te laten zien niet de echte Bridget Jones.


5 opmerkingen:

Maia- Weg naar Zelfvoorziening zei

Het lijkt mij inderdaad dat ze toch wel meer diepgang zou moeten verwerven. Of makkelijker zou worden met bepaalde dingen, of op zijn minst bitter :)
Maar sommige mensen leren sneller dan anderen. Daarnaast wordt het boek misschien ook geschreven naar het verwachtingspatroon van de (meeste) lezers?

Christel | Het rijke wijf zei

Dit boek ken ik nog helemaal niet. Dank voor de tip.

De Afvallige zei

'k Wist niet eens dat er een derde deel was. ben benieuwd of dat ook verfilmd gaat worden, en of Renee Zelliger (of hoe heet ze) dan behalve aankomen ook moet verrimpelen. Ben toch wel benieuwd om het boek een keer te lezen, heb stiekem best gesmuld van de andere delen

Anoniem zei

Nee hoor als je 50 + bent dan denk je veel ( te veel ) had ik maar........
Je maakt de balans van je leven op en gaat er mee verder wat je wil en niet wil.

ari-atari zei

Ik deel je mening over het tegenvallende boek. Ik had op mijn Kindle de sample gedownload. Dan houdt het boek na 2 hoofdstukken op. Ik vond het niet de moeite om het verder te lezen, dus het is bij mij bij die 2 (gratis) hoofdstukken gebleven.....
Heb net wel de Engelse versie van het Puttertje gedownload. $ 7,50, daar loop ik niet echt op stuk. Ik kan er heel wat treinreizen van genieten :-)