maandag 6 augustus 2018

Alles gedaan: nu standje Tropenrooster

Had de wekker vroeg gezet zodat ik mijn huishouden - Rondje Bless the House - kon doen en ik zag dat de voortuin ook een snoeibeurt nodig had. Dat wilde ik allemaal doen voordat het echt heel erg heet zou worden.

En tadaaaaa....ik was voor 09.00 uur klaar met alles en 'mag' nu van mijzelf op standje Tropenrooster. Mag nu nog even onder de parasol buiten zitten en trek mijn badpak zo aan en maak een lekker kopje koffie. Maar rond 11.30 uur verdwijn ik naar binnen en blijf daar tot de zon wat minder hard schijnt. En drink mijn glazen water.
Luxaflex binnen dichthouden zodat de warmte niet via de ramen naar binnen komt. Maar goed het is binnen nu al 27 graden.

Hoef pas weer eind van de week op te passen dus dat is ook fijn. Even bijkomen.

Keek gisteren met plezier naar Zomergasten met Louis van Gaal. Vond dat Janine zich als een beginnend interviewster gedroeg en slecht aanvoelde wanneer ze kon ingrijpen of moest ingrijpen en in iedere vraag of opmerking moest laten zien hoe goed ze zich ingelezen had. Ook stoorde ik me aan haar constante "Ja, maar..". Louis die ging onverstoord door en zat geheel op zijn praatstoel. En na 3 uur vond hij nog dat hij te weinig tijd had want nog zoveel te vertellen.

Straks kijk ik nog even naar boven om naar mijn zoon te zwaaien die op een ander type vliegtuig is begonnen te vliegen en verleden week zijn examen daarvoor met glans heeft behaald.
Vond het ontroerend dat hij zich toch nog zorgen maakte, ondanks het feit dat hij al heel wat jaartjes werkt in zijn vak. Hij wil het goed doen en niet halfbakken en wilde hoger dan de standaard vlieger eindigen. Wat gelukt is.

Vind het grappig dat er helemaal niets aan mijn omstandigheden is gewijzigd en dat ik me dan toch een stuk minder somber gestemd voel over het nu. Omdat ik meer oog heb voor alle goede dingen en omdat ik me terdege realiseer dat in feite niemand weet wat er in het leven staat te gebeuren.

Denk vandaag gewoon dat ik aan de rand van een zwembad zit ergens in een mooi vakantieland. En kan zwemmen wanneer ik dat wil.


Foto van Pixabay

Zalig he.
10 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Geniet ervan en wat dat laatste betreft, je kunt geloof ik beter niet in een zuidelijk land zitten momenteel. Geniet ervan en groetjes

Anoniem zei

Vond Janine juist manhaftig, probeerde het doordenderende ego van Louis nog een beetje te temmen. Heerlijk tropenen voor je!

PetraH zei

Goed gedaan, vorige week en vanochtend, en ik wens je een hele goede dag toe. Je hebt 'm verdiend Nog een paar dagen bikkelen qua warmte en dan krijgen we iets aangenamer weer, in ieder geval volgens de voorspellingen.

Bertiebo zei

Aan het eind van de week wordt het koeler dus nog fijner. Louis van Gaal nog niet gezien. Wel opgenomen. Vind het altijd een leuke man!

Ivy zei

Helemaal klaar voor opnieuw een warme dag dus.
Zomergasten niet gezien, ik heb niet zo veel met de interviewster en al helemaal niet met de van zichzelf vergulde Louis van Gaal. Jouw kritiekpunten hoorde ik trouwens net ook op de radio.

Iris Papilio zei

Wij zijn afgehaakt bij Louis van Gaal.. Ik dacht dat Jan het interessant zou vinden en hij dacht dat ik het leuk vond. Maar.. dat bleek dus niet zo, dus na een kwartier TV uit!
Ik vind het een vreselijke kwast en betweter en de interviewster is mij niet zo bekend.
Geniet van je tropenrooster, goed gedaan hoor! Hier ook alles in ruststand, zoals een kat!

Unknown zei

Zo heb ik het ook ervaren! Grappig hoe verschillend zo’n gesprek bij ons mensen overkomt!

Petr@ zei

Gelukkig is er wat koeler weer op komst. Ik denk dat bijna iedereen er wel aan toe is.
Ik hou ook erg van mooi weer mar dit is me al te gortig. Maar rustig blijven is het beste!
Louis van Gaal niet gezien helaas. Ik weet dat Janine zich wel zorgen maakte over deze gast, maar kan er niet over oordelen.

Anoniem zei

Ik denk dat je kleindochter de beste oplader is voor je accu.

Joanne zei

Je bent wel een bikkel hoor. En je dochter en schoonzoon boffen met jou. Heerlijk hè, oma zijn. Maar op zijn tijd aan jezelf denken is niet verkeerd. Nu even bijtanken en fijn dat je vanmorgen al zo vroeg klaar was. Ik kom niet van de grond met dit weer.

Liefs Joanne