dinsdag 14 augustus 2018

Hoger dan de blauwe luchten

Mooie luchten zag ik gisteren op weg naar mijn kleinkind. Rembrandt en consorten hadden ze zo kunnen schilderen. Van die Hollandse luchten.

Den Haag - Mauritshuis

Vond het grappig dat gisteren mijn dochter tegen kleinkind zei dat we in haar bedje gingen slapen (nou ...niet wij allemaal; alleen kleinkind. Beetje krap anders.) en dat Oma nog even een verhaaltje ging lezen en zij naar haar werk ging. Geen probleem, ze pakte haar knuffels, haar dekentje en haar speentje en liet zich naar haar bedje brengen. De eerste keer dat ik dat deed, was het neeeeeeeeeee...niet in bed. Dat is voor stomme kinderen! (Als ze kon praten dan he...haha!). Haal me eruit!

Er zat wel onweer in de lucht, dus dan merk ik in mijn eigen lijf al onrust en zij heeft dat ook merk ik. Iedere keer van houding veranderen, maar wel rustig en weer lekker veilig met de knuffels en het dekentje. Och hoe lief.  Ik blijf gewoon bij haar zitten tot ze slaapt. En ach..wat maakt het uit dat het de ene keer maar 10 minuutjes en is gisteren bijna een uur. Het maakt dat ik me beter realiseer dan ik daar maar een ding hoef te doen; genieten van kleinkind.

Ondertussen ruim ik wel de vaatwasser uit die klaar is en maak het aanrecht schoon en de kinderstoel nadat kleindochter weer lekker zelf de hapjes in haar mond stopt. En alle kruimels opvegen. Kunnen ze geen kind leveren met een ingebouwde kruimeldief??
Maar ik heb geen briefje liggen met taken te doen. Mijn dochter had heerlijk gekookt voor haar man, mij en kleinkind en haar eigen eten ging in een bakje mee naar haar werk.

Schoonzoon had minder mazzel want hij zat in een enorme bui toen hij thuiskwam eind van de dag dus was drijfnat.  De bui dreef de andere kant op, dus ik kwam heerlijk droog thuis. Nou ja..geheel klammig, dus eerst maar even onder de douche gedoken.

Vanochtend vroeg, omdat ik toch wel een beetje slecht sliep, de was vast aangezet, dus die was klaar toen ik vond dat ik maar uit bed moest. Kon ik dat al afstrepen; he...fijn de was is al gedaan! Lekker buiten gehangen, want het is droog. En was het niet droog, dan hang ik de was binnen. Ook goed.

De site van de fanclub is onbereikbaar. Zal je net zien. Maar ik moet wil vandaag contact opnemen, want de rest van de week ben ik bij kleindochter en daar wil ik helemaal niets te maken hebben met ingewikkelde dingen.

Nu kan ik weer bij de site. Meteen maar PrintScreen gemaakt. Waarin heel duidelijk is te zien wat een absurde situatie de fanclub heeft gecreerd. Alsof er 2 parallelle Citroenen bestaan. Maar wel met hetzelfde DigiD nummer. Dus dan lijkt me dat een beetje slimme medewerker wel zelf kan zien dat het niet klopt. Maar nog niet dus.

En ik vraag me heel hardop af of IK dan diegene moet zijn die dat gaat vertellen. Want die andere stroom die loopt (nog) gewoon. Waarom weer een braafkaas zijn? De vrouw die alles altijd zo keurig netjes binnen de lijntjes doet. Waar niets op aan te merken zou moeten zijn (maar het wel is natuurlijk). Wees eens ongehoorzaam!!! Nou ja...ongehoorzaam....niet zo braaf!! Wat kan er gebeuren? Je zit al op de bodem van de financiele put. Dieper kan niet.

Mooie oefening.

Maar net de administratie weer bijgewerkt en alles is betaald, geen schulden dus ik vind dat ik heel tevreden mag zijn.

Zo; lunchtijd!
7 opmerkingen:

Bertiebo zei

... en de sterretjes van goud. En bedankt hè, die blijft wel een paar dagen

Anoniem zei

Christelijk opgevoed, dus ja, hier blijft het ook hangen. ;-)

Petr@ zei

Ja ik ken hem ook hoor haha.
Je kleindochter lijkt me een slim en lief meisje :-) Geen wonder dat oma zo gek op haar is.

anja zei

geen schulden, je mag heel tevreden zijn!

Joanne zei

Hahahaha.... ingebouwde kruimeldief. Heerlijke opmerking. Wat kunnen ze knoeien hè? Je mag trots zijn op jezelf.

Liefs Joanne

pourquoi pas ??? zei

Als kind al kon ik naar de lucht kijken en me verbazen over alles wat ik zag. Zowel overdag als in de nacht.
Er gebeurt zoveel.
De meesten kijken alleen als het in het nieuws staan dat er weer iets te zien is maar eigenlijk is dat een paar keer in de weer raak. Wat dacht je van dat mannelijk geslacht verleden week? Dat stond niet in de krant he maar wel van dat miezerige rode maantje.

Iris Papilio zei

Die fanclub maakt er wel een potje van! :-(
Geniet lekker van je kleindochter.. als je straks niet meer hoeft op te passen moet je nog afkicken :-)