zaterdag 18 augustus 2018

Mijn gras is het allergroenst

Vanochtend bekeek ik mijn grasveldje en ik vond toch echt dat het weer geweldig mooi groen was.

Hoop dat mijn buren dat ook vinden :)

Maar ook mijn geestelijke grasveld is steeds groener geworden. Gelukkig.

Werd vandaag op de Vroege Dienst tijd wakker (nog een beetje vroeger), maar vond dat toch wel iets te overdreven voor een vrije zaterdag. Dus las nog een boek en viel vanzelf weer in slaap. Hoera!

De was in de wasmachine gedaan, wassen word ik altijd tevreden en rustig door. Boodschappen gehaald, nadat ik eerst de folders had doorgenomen wat er in de aanbieding was en ik nodig zou hebben. En dus heel veel niet van die folders. Dat is echt prettig. En of ik nog genoeg boodschappengeld op de rekening had.

Nu even energie bijtanken.

Het doet me goed het commentaar op mijn Groene Monster blog te lezen. Want ik vind het niet fraai, (wel menselijk) van me dat ik dit soort gedachten heb. Dat ik niet het soort mens ben waarvan iedereen zegt: wat een aaaaaardige vrouw.

Ondertussen zaait een ander familielid paniek met KOM NU DIRECT naar moeder-berichtjes en nog net niet met een schema wie wat moet doen - wel wanneer ik moest komen - , want ze is gevallen. Bel ik moeder, blijkt dat 6 maanden geleden gebeurd te zijn. En heeft mijn moeder diezelfde dag van het bericht nog lekker boodschappen gedaan. Niks aan de hand. Ja, ze wordt ouder, maar zonder al teveel gebreken nog.

En snap ik maar al te goed waar mijn moeder wel last van heeft. Daar heb ik het met haar lang, heel lang....heeee...klinkt net als mijn broer waar ik ook heel lang...etc etc...en die allebei in de rivier The Nile zwemmen - over gehad.
En nee, ik kom niet direct. Want ik moet energie genoeg hebben om op kleinkind te kunnen oppassen. En erheen te reizen. En daarna nog een beetje energie over te hebben om gewoon er te zijn.

Leuke dingen staan vooralsnog even in de ijskast.

Alhoewel; leuk elders. Want wel leuk in de tuin gerommeld. Kijken naar de tips van Gardener's World. Ben al een aantal zaken aan het stekken voor volgend jaar.

Ik merk dat ik goed mijn best doe en ook wil doen om van dit soort gedoe niet in de stress te geraken. Om te snappen dat het projectie van mijn zus is wat ook te maken heeft met de problemen in haar leven waar zij mee worstelt. En altijd bij de bron te informeren.

En als ik merk dat ik toch een bisschen doordraai dan klop ik op mijn dijen en zeg hardop tegen mijzelf: Snap out of it!!! 

Jerry Seinfeld No GIF - Find & Share on GIPHY

Lekkere blauwe dijen nu dus.
















Geen opmerkingen: