donderdag 2 augustus 2018

De kraan blijft aan

Die uitdrukking hoorde ik op het journaal. Er is een tekort aan water, maar niet aan drinkwater. Wat een luxe he.

En toch blijf ik iedere dag bewust van waar ik kan besparen op het drinkwater. Wat ook gewoon uit de douchekraan komt. Dus vang ik het water op wat nog 'te koud' is (heb geen luxe mengkraan die je kan afstellen op temperatuur, maar gewoon koud en warm) in een emmer en die emmer gebruik ik in de avond om buiten de planten water te geven. Hetzelfde doe ik met het afwaswater. Alle beetjes helpen vind ik.


Foto van Pixabay


Vandaag vond ik het enorm warm op het balkon van mijn dochter en schoonzoon. De zon staat er pal op tot eind van de middag. Wel lekker met water gekliederd, maar dat kookte zowat. Dus ben ik binnen gaan spelen met kleindochter en ondertussen was het ook tijd voor haar slaapje. Dat gaat steeds makkelijker in haar eigen bedje.

Ik had eerder bij de Appie Halal kippenleverworst gekocht - dus mijn dochter begon al te zingen Liever Kips leverworst dan 'gewone' leverworst, maar dat merk was het niet. En lekker dat ze het vindt. Ze likt eerst van al het brood de worst en dan begint ze aan het brood. En af en toe een handje op haar gezicht of truitje, dus het is inderdaad smeerkees-kippenleverworst.
Ik gaf haar ook een hapje van mijn brood met tomaten-basilicumspread. Geheel vega. Vond ze ook wel lekker. Kunnen we morgen doen dus.

Ze heeft een bekertje daar begreep ik de ballen van. Ik zag niet hoe ze eruit kon drinken. Maar mijn schoonzoon zei me dat het een soort voorloper is van een tuitbekertje. Dan leert ze drinken en niet zuigen. Fijn dat het ding niet lekt.

Ik betrap me erop dat ik haar af en toe aanroep met de naam van mijn dochter. Ze lijkt ook zoveel op haar. (Of ik word toch gewoon vroeg dement). Vooral als ik in de ochtend haar haar doe. Gelukkig heb ik ervaring met krulhaar en daar ook nog een staartje in maken.

Fijn om deze week  elke ochtend met de auto zo vroeg te kunnen vertrekken. Kan echt ruim - heel ruim,  een uur later van huis weg. Maar dan vind ik nog dat ik me aanstel, want dochterlief moest vanochtend nog rennen vertelde ze, want de nachtbus (ze moest om 06.00 uur beginnen) was te vroeg en dreigde door te rijden. En dan na haar werk nog 'even' ergens langs en dan ook nog voor me gekookt. Net als gisteren. Petje af!
7 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ook voor jou!

pourquoi pas ??? zei

En ook voor jou petje af , je moet wel uit je comfort zone stappen om daar iedere keer weer te zijn maar ik vind het ook heel goed voor, hup eruit en onder de mensen. toppertje

Nicole Orriëns zei

Ik probeer er ook rekening mee te houden. Ik realiseer me terdege hoe luxe het is om gewoon water te hebben, zeker gezien de aanhoudende droogte.

Huisvlijt

Anoniem zei

Top!

Ivy zei

Wij klagen wel veel in ons land, maar hebben het zo slecht nog niet, met water dat zomaar uit de kraan komt. Er een beetje zuinig mee aan doen, kan geen kwaad.

Als ik oppas, zegt mijn ene kleinzoon het eerste uur mama tegen mij en als z'n moeder terug is, noemt hij haar in het begin steevast oma.

https://ruraltownliving.blogspot.com

Anoniem zei

Ik wissel de namen van onze twee kleinzoontjes altijd met elkaar om.... Moesten ze nu nog een beetje op elkaar lijken, zou je dat verstaan maar het zijn uiterlijk totaal andere types : één is nogal donker van haar, zeer donkere ogen, zwaar gebouwd. De andere kleinzoon heeft blond haar, blauwe ogen en is heel klein en fijn.
Karakterieel ook dag en nacht verschil. Het enige gemeenschappelijke punt is dat ze alletwee heel goed kunnen bekvechten en ruzie maken met elkaar.

Klara zei

Toch knap, zo vroeg van huis, mar met dit weer wel prettig. Ik haal nu al de namen van m'n eigen kinderen door elkaar, dus dat wordt nog wat later...