dinsdag 28 augustus 2018

Yeah...ik heb alweer wat gedurfd.

Zo, voordat u nu een ontzettend ingewikkeld iets verwacht, dit is wat ik heb gedurfd:

Ik ben voor het eerst in meer dan 1,5 jaar (net nog even nagekeken in de administratie maar het is bijna 2 jaar, oktober 2016) naar de kapper geweest. Al die tijd 'durfde' ik niet meer. En kon het ook niet meer. Kon het wachten, gefrunnik, het gevraag, en ik maakte er zelf van dat ze kennelijk aan mijn kop konden zien hoe de vlag erbij hing, de blikken, niet meer verdragen. En ik vond mijzelf ook geen kappersbezoek meer waard. Maakte er kortom een enorm ding van.

Het gefrunnik was er nog steeds, maar ik koos ervoor om ervan te genieten, vragen deed deze kapster niet veel - hoera - en blikken die krijg je toch altijd. Ik doe dat zelf ook. Iedereen observeert. Alleen niet iedereen oordeelt direct.

Ik durfde zelfs (alsof ik een soort van muisje ben, maar dat ben ik helemaal niet/was ik niet/wil ik niet zijn/mega grote muis dan) te zeggen dat ik er nog een stukje af wilde, toen ze me het resultaat aan de achterkant liet zien, want net iets te lang voor wat ik in mijn hoofd had en wat ik op een plaatje online had laten zien. Durfde dus direct aan te geven dat ik niet tevreden was in plaats van dat alleen maar te denken en 'het er dan maar mee te doen'.

Er is een flink stuk af en dat voelt direct een stuk lichter. Maar wat vooral lichter voelt is het doen van iets waar je tegenop ziet (en hoe langer je het uitstelt, hoe 'groter' het wordt), reuze meevalt. En bijna leuk is.

Pam...je haar danst!

Deed ik ook nog wat inkopen voor zaken die ook al bijna net zolang op de lijst "Nog te fixen" stonden. En..ik dronk een kopje koffie bij La Place. En toen was de koek wel op - niet winkelen of shoppen (toch niks nodig!)  en dat merkte ik helemaal toen ik thuis kwam.  Dus even een dutje op de bank gedaan. Heerlijk!

Maar omdat ik mezelf dat toestond - me realiseren dat de koek op was - viel ook dat stukken lichter.

Zo, nu ga ik - net als Tante Til - een beetje schilderen.

juli | 2014


13 opmerkingen:

Luz zei

Ik zou bijna willen roepen: foto!

Sylvia zei

Held!
Enne: eens met de bovenbuurvrouw ;)

Bertiebo zei

Goed zeg!

Anoniem zei

Wilde ik ook net schrijven, foto!

Iris Papilio zei

Top hoor Cellie! Heerlijk voor je dat je het gewoon gedaan hebt.
Hoop dat het nu wel naar je zin is! Ik laat mijn haar altijd alleen maar knippen zo om de 6 weken. Nu met de bruiloft van Jan zijn zoon in zicht heb ik een afspraak gemaakt voor die dag om het te laten 'stylen'. Dat doe ik dus nooit want ze doen het nooit naar mijn zin. Ooit vroeger eens voor een feest mijn haar laten opsteken, zat echt niet goed, dus rats, rats, alles eruit gehaald en doorgeborsteld. Dan maar zo gegaan ;-)

PetraH zei

Zelfde ervaring hier met stylen. Ook een rare ragebol die NIETS voor mij was. Dus er ook uitgehaald nog voordat het feest begon. Dus waarom ga je het dan weer doen?

PetraH zei

Goed gedaan, zeg! Heerlijk dat je dat weer aan kunt, zelfs met extra hindernis van dat het eerst niet goed genoeg geknipt werd.
Je mag hartstikke trots zijn op jezelf. En verder is er dan morgen gewoon weer een dag.

Anoniem zei

Heel knap!

Ivy zei

Geniet van het resultaat!

Anoniem zei

Voor we het weten doe jij in je nakie mee met Expeditie Robinson!

Joanne zei

Ik voel mij altijd een beetje nieuw als ik bij de kapper ben geweest. Ik gun jou ook dat gevoel. Geniet er van!

Liefs Joanne

Mevrouw W. zei

Een grote stap waar je heel veel voldoening van hebt. Goed gedaan hoor!

izerina zei

Geweldig! En steeds , als je in de spiegel kijkt, zie je het resultaat van wat je deed.