maandag 20 augustus 2018

Waar zouden we zijn zonder de trein

Wat ik leuk vind, is patronen te ontdekken in mijn Openbaar Vervoer reizen. Omdat ik regelmatig dezelfde bus en trein neem, zie ik dus ook veel dezelfde mensen, vooral op de ochtendshifts.

Ik neem aan dat ze naar hun werk gaan, maar voor hetzelfde geld komen ze net terug daarvan. Of gaan ook op een kleinkind oppassen. Of gaan op Bejaarden Trein Tour. Soms herken je het type reiziger aan de rolkoffer met vliegmaatschappijlabel eraan. En hun boekje in de hand over de grote stad. En opspringen als ze ook maar een stationsnaam met de naam van de hoofdstad erin horen.

Leuk is het om hierover te fantaseren. Waar gaan we heen, waar komen we vandaan. En waarom zo vroeg?

Ook grappig is het te zien dat (alle) mensen die bij de NS werken, altijd in de eerste klas mogen zitten en dat ook doen. Daar is tenminste nog plek. Geef ze eens ongelijk.
Uitermate interessant vind ik de gezichtsuitdrukking van mensen die in een bomvolle trein naar de eerste klas lopen en daar plaatsnemen, terwijl er moeders met kleine kinderen in het halletje hangen tegen de andere passagiers geklemd.

Een soort van 'dat heb ik beter geregeld' uitdrukking op hun gezicht.

Ja, dat je plek hebt.

Maar niet eens een gratis kopje koffie erbij of een lekker knabbeltje met een warm servet!

Op de terugweg was ik onbedoeld relatief vroeg thuis omdat de trein voor mijn trein vertraging had en ik die dus nog kon nemen richting huis en daarom de bus er ook nog stond. Wel zat de trein tjokvol met Lowland-terugkomers. Bepakt en bezakt en allemaal met een polsbandje om. Er zat ook iemand in de trein verkleed als Indiaan. Wat ik apart vond, maar wie weet moest hij ergens auditie doen. Holland got Indians of zo. Geen plek om te zitten dus hangen aan een stang tussen de tentjes en matjes en mega rugzakken.


Foto van Pixabay


Je ziet nog eens wat en mensen kijken blijft altijd interessant.

Kleindochter was dezelfde tijd als haar vader wakker en dus direct aan de bak. Eerst maar eens rustig wakker worden en papa had een lekkere fles melk voor haar gemaakt. Even spelen met de 4 Duplo blokken, oh nee 3 want eentje ligt denk ik ergens onder de bank of zo, kijken naar de tenen van Oma en die van haarzelf en dito met de oren en ogen. En haar haar en dat van mij. Altijd leuk. Wassen, aankleden en verdorie die schattige schoentjes die gaan toch wel verdraaide moeilijk aan. Dat laatste stuk over haar hieltjes. Wat een operatie. Probeerde voor te doen dat ze even moest springen in de schoenen, maar daar moest ze alleen maar om lachen. Wel gelukt uiteindelijk haha. Met behulp van een theelepel. Dus even een rondje lopen en bij de Turkse bakker een lekker gezond vers broodje gehaald voor haar. Wat veel keus zeg.

Was weer een leuke dag samen met haar. Omdat ze zo vroeg al wakker was, was haar middagslaapje en haar in bed krijgen geen enkel probleem. Ze ging met haar knuffels lekker liggen en dommelde na het voorlezen al bijna weg. Oh wat heerlijk toch, als je zo kan slapen.

Ik laat me voorlezen door het luisterboek. Ook fijn. Als het boek goed is en de stem prettig tenminste.
Gisteren genoten van de breedsprakige Zomergasten hoofdpersoon. Had het opgenomen, want iets te laat naar bed anders voor de vroege shift. Dus net verder gekeken. Mooie tv.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen kijken .... een heerlijke hobby.

Sylvia zei

Ik houd er ook zo van, treinen!

Iris Papilio zei

Best lekker hoor je laten rijden in de trein. Komt er alleen nooit meer van..
Misschien moet ik eens iets plannen ;-)