maandag 8 juni 2020

Downton Abbey - lange sessie

Wist het niet, maar op zondagochtenden zendt BBCFirst de week-uitzending achter elkaar uit. Kan je in je pyama met een zondagochtend kopje koffie erbij lekker kijken. Vooral fijn als het regent.

De ster, heb ik al snel ontdekt, is het door Maggie Smith gespeelde karakter "The Dowager Countess of Grantham", de moeder van Lord Grantham.

Lijkt me een heerlijke rol. 

En dan nu weer een 'gewone' werkweek. Wat bijzonder is om te schrijven als je niet betaald werkt. En toch werkt het voor mij prettig. Om wel het verschil te blijven 'zien'. Dat er in het weekend ontspannen mag worden en door de week er een aantal verplichte nummertjes staan. Zou ik mijzelf gewoon huisvrouw noemen. Daar zijn er een flink aantal van vooral van mijn generatie en niemand die opmerkt dat ze 'niks' doen. 

Nou ja; ik zelf dan wel. Want leek me altijd heerlijk toen ik nog wel betaald werk had; dat je dat kon zijn omdat je iemand had die inkomsten binnen brengt. Of misschien wel de Staatsloterij zelf had gewonnen en het niet nodig was om te werken. Dat je daardoor ook je eigen tijd kan indelen. Niet na je werk nog alle huishoudelijke zaken moest doen en regelen, maar gewoon 'rustig' overdag. 

Maar dan schop ik waarschijnlijk veel mensen tegen het zere been. Dus laat ik maar niets verder daarover schrijven en me concentreren op wat er van mijzelf vandaag moet;

De was - misschien wel buiten ophangen of niet?
Bless the House
Iemand komt naar de dakgoot kijken, want er lekt ergens wat.
Poging 2 WC bril monteren
Flylady taak voor vandaag
Wat administratieve zaken

Jammer dat ik geen Brigade heb die 'downstairs' woont en al dit soort dingen regelt. Zodat ik alleen maar me een paar keer per dag hoef druk te maken over wat ik aantrek. Voor de lunch of diner. 
9 opmerkingen:

Bertiebo zei

Werk ze!

vlasje zei

Je beschouw jezelf nog steeds als onproductief via betaald werk en daardoor minder waard, dat is een misvatting. Je bent wie je bent, ook zonder zg echt werk, en de wereld wordt niet beter als jij je daar aan afmeet. Je bent Mensch! En lief en vol compassie voor iedereen behalve jezelf. Dus de beste Cellie die je kunt zijn, al wordt dat door werkgevers niet opgepakt. Dat zij jou niet waarderen voor wat je bent en kunt, mag je niet als maatstaf nemen. Hug.

klaproos zei

:-) we denken maar te vaak wat anderen denken van ons..... jij ook hé..

zullen we het elkaar afleren:-)

ik ga WANDELEN naar het bos met de boys

xxx

Petra1945 zei

En, is de tweede poging m.b.t. de WC-bril gelukt?

Ik weet het niet zeker, maar is het Downtown of Downton Abbey?

pourquoi pas ??? zei

Downton Abbey was zo leuk de eerste jaren. Later werd het veel en veel te zoet. Door een oude aflevering te kijken wist ik het opeens weer. Net als de bevalling van jongste dochter. Hoe erg ik het vond. Was de hele avond en volgende dag verdrietig. Later werd iedereen die ongeneeslijk ziek was weer gezond, kwamen ze zomaar vrij uit de gevangenis en dat allemaal op kerstavond, jaja.
Ik zag 1 aflevering van Motherland, totaal iets anders en vond het zeer grappig. Dacht meteen; volgens mij is dit iets voor Cellie, dus hier de tip.
en dan nog; wat je denkt dat anderen denken denk je zelf.
Heb ik in mijn boekje voor mezelf opgeschreven. Volgens mij klopt het wel. liefs

Nietzomaarzooo zei

Het laatste; aangepast. Dank voor de tip.

Lot zei

Mooi verwoord Vlasje.

mirjam kakelbont zei

Dat je geen vaste baan hebt, maakt je niet minder waard dan mensen met betaald werk. Dat idee zit "alleen maar" in je hoofd. Mensen beoordeel je op hun denkwijze en handelen, niet op financiële waarde. Denk maar aan die griezel uit Joe Naait MeSteeds.
Oh...wat heb ik genoten van Downton Abbey!
Werk ze.
Lieve groet.

nicole orriens zei

Oh, Lady Grantham is echt geweldig vind ik. Ze zegt ook de mooiste dingen.