zaterdag 20 juni 2020

Voor het eerst weer naar de markt

En dan alleen omdat ik iets nodig had bij de Garen- en Bandjeskraam. En zo blij dat die direct op een hoekje te vinden was en ik niet moest 'zoeken', dus door de - gelukkig nog niet al te drukke - mensenmassa moest lopen. Iets wat ik maanden heb proberen te vermijden.

Grappig dat ik al afgerekend had en ik het hoofdonderdeel nog was vergeten te kopen. Gelukkig herinnerde ik me het op tijd. 

Wel zocht ik het hele winkelcentrum af naar Potten met Omega 3-6-9. In de aanbieding 1& 1 gratis bij diverse drogistenketens zag ik in hun blaadjes, maar overal stond er maar 1 pot. 

Winkel in, handen ontsmetten, zoeken, winkel uit.
Winkel in, handen ontsmetten, zoeken, winkel uit.
Winkel in, handen ontsmetten, zoeken, winkel uit
Winkel in, handen ontsmetten, zoeken, winkel uit.

Laatste winkel noppes de nada, maar nam wel 2 potten van iets anders mee, wat thuisgekomen niet het juiste bleek te zijn. Alzheimer light. En nog 2 potten ervan ook he..van iets wat ik niet gebruik. En ook niet ga gebruiken. Pffff...dan maar weer terug dus, maar neem maar even de tijd. Ik merkte dat zoveel winkel in en uit moeten; dat trok ik gewoon niet. 

Krijg de Youtube video niet geplakt (fijn dat vernieuwde Blogger), maar hier is de de link: In een ander winkelcentrum kijken maar. Maar niet dezelfde dag nog. Energie is nu al op. Zag wel veel terrasjes weer bemand. Het was nog vroeg in de ochtend en vond zelf dat ik maar gewoon thuis koffie moest drinken. De impact van de training is dat ik me er scherper bewust ben van dat ik beter een acceptatie-training kon volgen. Accepteer dat werk vinden en dan ook nog leuk werk, een gesloten boek is. Te lang 'niks' gedaan. Moedertje. Nee...Omaatje. Je bent uitgerangeerd. Jij hoort er niet meer bij. Maar die tijd en je talent kan je zeker wel anders gebruiken. En dat wordt nergens verteld. Alleen maar werken, werken, werken. 
Wat zal ik blij zijn als ik er wel weer bij hoor als ik mijn vrijwilligerswerk weer mag gaan doen. Als ervaringsdeskundige.

Nou, eigenlijk weet denk ik te goed hoe werkgevers mij zien. Als iemand die duur is gezien wat ik gedaan heb in het verleden, (nee hoor, ben erg goedkoop nu, met minimumloon ben ik al blij), die duur is voor het pensioenfonds (dat is zo, maar daar kan ik niks aan doen) en die te oud is om bij het 'jonge' team te passen. Of zich snel zal gaan vervelen (hoorde ik in een sollicitatiegesprek). 

Maar juist dat 'winkelen' dat heb ik maanden vermeden. Zo niet blij word ik daarvan. Gisteren liepen er nog 3 pubers op 50 cm achter me in een winkel. Dus ik draaide me om en vroeg ze even wat meer afstand te houden.

"Ja, maar we willen erlangs". In zo'n smal gangpad van een drogisterijketen die begint met een K.

Alle 3 tegelijk, aan elkaar geplakt? Hoe zit dat met die 1,5 meter, Dude?

Oh shit; ben nu echt een oud zeikwijf geworden!

Stond net al klaar om naar de supermarkt te gaan en toen bedacht ik of dat echt echt nodig is? Maak maar lekkere koffie en ga met je murve hoofd even buiten in de zon zitten. Niet weer naar de winkels. Zo geen zin an. 

Ja, oud zeikwijf. Die nog maar weinig kan hebben. 

6 opmerkingen:

 1. Hier ook winkeltegenzin. En onthou nou eens dat wat de arbeidsmarkt van jou vindt helemaal niets met je capaciteiten, talenten etc te maken heeft maar met hun vooroordelen! Zij slaan de plank zo mis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Winkelen is inderdaad geen pretje meer. Kost veel energie. Heel fijn als je dan een tuin hebt om je hoofd weer leeg te maken...

  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog steeds is het "naar de markt gaan"hier bij een plan gebleven. Ok vanwege de drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. even bellen of ze het in voorraad hebben en apart willen zetten voor je? of toch maar via internet bestellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk gesjopt vandaag in Zutphen, super fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wilde vandaag naar de supermarkt, maar bedacht me toen dat het er nu waarschijnlijk hartstikke druk is. Dus maar niet doen. Want ik verhonger per slot van rekening niet. Morgen om 10 uur is 'ie weer open en dan is het waarschijnlijk veel rustiger. Dus dan ga ik dan. Met een lange lijst zodat ik ook weer even vooruit kan.

  Ik hoop dat je je inmiddels weer wat minder moe voelt.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.