maandag 15 juni 2020

Naaien

Dit weekend overleed Tineke Verburg.

Lange statige dame die zich de kaas niet van het brood liet eten. Toen haar man haar inruilde voor mevrouw P. Harpenau, knipte ze alle knopen van al zijn overhemden, deed alles in een vuilniszak met een briefje erbij voor de ex "Ze kan toch zo goed naaien?".

Dan krijg je van mij al 10 bonuspunten. 

Bekend geworden als televisie-omroepster van de Tros. Allebei bestaan niet meer in die vorm. Omroepen is een beroep waar niemand meer voor gevraagd wordt en de Tros is nu samen met de Avro. Later ging ze ook programma's presenteren. Ik schrok van haar overlijden en vind haar jong. Een jonger iemand zou 64 niet echt superjong meer vinden, maar je groeit mee met wat je 'oud' noemt. 

Ook raar vind ik het altijd willen weten waar iemand aan dood is gegaan. Dat zij dat privé wilde houden en ook niet bekend maakte ziek te zijn, snap ik. Wat voegt het toe om te weten wat de dood veroorzaakt heeft? Ga je dan anders over iemand denken? Krijg je bonuspunten voor een lange strijd? Of een vroege dood. Is de ene ziekte meer medelijden waard dan de andere?

Dit weekend was ik uitgenodigd bij een vriendin en haar man en hun volwassen zoon zou een BBQ verzorgen met zijn vriend en zijn ouders waren ook uitgenodigd. Alles lekker buiten in hun tuin dus dat durfde ik prima. En dan ook sinds maanden weer met een bus reizen en voor het eerst met een mondkapje. 
Daar word je niet vrolijk van dus was blij dat ik een grote smile op dat kapje had geborduurd, dan leek het nog wat. Maar had onmiddellijk een zweetsnor dus kon het kapje uitwringen. 

Zijn inmiddels al allebei gewassen, op de hand, met lekker veel zeep en heet water. En na het drogen gestreken, dus bleven prima in vorm.  Ook ik kan goed naaien.
5 opmerkingen:

 1. Je gedachten over wijlen T.V. zijn zo uit mijn hoofd gestolen. Exact!
  Was de BBQ leuk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik las het schrok er ook van..
  goeie zet van haar, wat boevenstreek om je vrouw te dumpen voor P... nu ja.. 64 is jong.... dan heb ik nog een goed half jaar te gaan.. moet er niet aan denken, nóg niet :-)

  dag snorretje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, moet weer om je lachen. Had ik even nodig.
  En ja die prachtige Tineke. Wat een lach en wat een mooi vrouw. Het verbaasd mij iedere keer weer dat je zo geraakt kan worden door het overlijden van iemand van TV, maar op een of andere manier geeft je dan toch om sommige mensen die je alleen daarvan ken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herinner me haar vooral als omroepster. Die anekdote over toen ze verlaten werd voor een ander kende ik niet, maar sterke reactie van haar : )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat herinner ik me nog; het stond breeduit in de krant. Geweldige actie van Tineke. Ik hoop dat het navolging heeft gekregen.
  Natuurlijk kan jij ook naaien (-:

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.