woensdag 17 juni 2020

Weet niks te schrijven, oh toch wel kennelijk.

Dus dacht dan publiceer ik wel een lege bladzijde. Maar dat is ook weer zo 'nikserig'. Toch maar wel de bonte was in de machine gestopt net. Heb ik in ieder geval daarover een voldaan gevoel. En maakt niet uit of ik het om 12.00 uur ophang of om 10.00 uur. 

Gisteren zag ik trouwens dat een buurtkat ook heel blij was dat ik het gras had gemaaid. Hij deponeerde daar als dank zijn uitwerpelsen en deed er netjes wat oud gras overheen, dus daardoor trapte ik nog bijna er op. Of erin. 

Knipte gisteren wat uitgebloeide rozen af. Altijd tot het eerste blad met 5 bladeren, dan lopen ze misschien nog wel een keertje uit om te bloeien. Dus zat onder de schrammen. Ook toen ik de palen met klimop wat strakker wilde bijsnoeien, want dat groeit waar je bijstaat en wordt dan zo wild en schieten vooral graag de hoogte in,  dat het een enorme klus is om weer in proportie te krijgen. 

En oh ja, zag een kevertje wat echt prachtig was, op mijn lavendelstruiken. En zag er nog eentje en nog eentje en nog eentje. En had net een tijdje terug gelezen dat die dus alle bloemen opeten. Dus haalde ze uit mijn planten en verhuisde ze naar het groenperk van de gemeente.

Het heet het Rozemarijngoudhaantje. Mooie naam, mooi kevertje maar toch wil ik heel graag bloeiende lavendel. Dus elke dag checken op kevertjes. En ze heel ver weg brengen. Doordat hij zo glimmend en met felle strepen eruit  ziet 'durven' veel vogels het niet aan 'm op te eten.
Ook andere planten, die anders elk jaar vrolijk bloeien, zijn helemaal aangevroten. Heeft hij denk ik ook gedaan. Alles maar wegknippen en hopen dat het volgende jaar weer beter gaat. 

Deze Kevers schijnen hier voor te komen doordat de winters relatief warm blijven. 

Uiteraard ook de Flylady taken doen en blijven onthouden dat 'gewoon even zitten en lezen' ook mag. 

Heb ook nog wat werkbroeken van mijn dochter gehad om aan te passen, dus ook leuk klusje. 

Dus vandaag weer op Keverjacht en zo direct eerst maar lekkere koffie maken. En zo kom ik toch van 'Niks" tot 'iets'. Ook al is het allemaal enorm kneuterig en kleinschalig. 

8 opmerkingen:

 1. Al die kleine dingetjes maken uiteindelijk een goede dag is mijn ervaring. Niets mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch altijd gezellig om je blog te lezen. Van die kevertjes wist ik niets af dus ook nog wat van je geleerd. Ze zijn prachtig maar ik heb liever bloemen in mijn tuintje. Zo jammer dat je dan minder bloemen hebt dan anders. Maar zo gaat dan in een tuin en je houdt altijd de hoop op een bloeiende toekomst. Ik was dit voorjaar heel blij met alles wat opkwam in mijn tuin, ontdekte later giga hoeveelheden bladluis, waardoor planten er kwijnend bij staan. Maar ik heb nu ook heel veel lieveheersbeestjes...

  Groetjes en heel erg bedankt voor je blogjes!

  Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles is kneuterig en kleinschalig. Hier ook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, ik ben niet alleen die op stap ga met ongewenste indringers. Vroeger was er er enorme slakkenplaag in onze bostuin. Iedere avond deed ik ze in een emmertje, naaktslakken, huisjesslakken, grote, kleine, allemaal samen gezellig in het emmertje. Tijdens de avondwandeling met de hond werden ze een heel eind van de bewoonde wereld terug in de natuur geplaatst.Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed zo cellie, elke keer kijken of er wat zit, hier barst het ook van de beestjes, maar ja... ik krijg het niet gedaan om ze te verwijderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja toch, "'t Zijn de kleine dingen die het doen....."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De blog leest toch als een fijne dag, dus niks nikserig!
  Die kever heb ik nog nooit gezien. Wat een goed geslaagde foto...
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.