donderdag 4 juni 2020

Och!

Las vanochtend dat Marc de Hond is overleden. Pas 42 jaar mocht hij worden. Vond het altijd een hele knappe man, maar ook een charismatische vent. Iemand die wat in zijn mars heeft. Bovendien intelligent en empathisch. Ja, ik schrok ervan. Ook al wist ik dat hij kanker had. 

Wens zijn nabestaanden sterkte. 


Afbeelding van Birgit Böllinger via Pixabay 


Kijk op BBCFirst naar Downtown Abbey. Een fijne serie om even in weg te duiken. Voor mij nieuw, want op de een of andere manier heb ik deze gemist. Deze week is het ook daar moeilijk. Een van de  dochters overleed in het kraambed. Van die dingen waar je van weet dat het vroeger veel vaker voorkwam - nu nog steeds maar zeldzamer - en waarbij vaak moeder en kind het niet haalden. 

Staan we tegenwoordig niet meer zo bij stil. Alles lijken we onder controle te hebben. Je kan zelfs plannen wanneer je je kind wil laten komen. 
Toch blijft de komst van een kind nog steeds een wonder. Niet iedereen gegeven. 

Het regent hier. Niet heel hard, maar wel hard nodig. Ik sproei mijn gras niet, om luiheid van de wortels te voorkomen, maar her en der lijkt het toch een beetje op een hooiveldje. Niet overal gelukkig. Dus ik hoop dat de aankomende regenperiode helpt. 

Gisteren weer even fijn een klein uurtje therapeutisch naaien gedaan. Terwijl mijn buik het veranderende weer aankondigde. Moest zelfs even een powernapje inplannen.  Dus voor de rest van de dag kakte ik in - letterlijk -, terwijl ik zo blij was dat ik gisteren eindelijk naar een een industrieterrein fietste, verder dan ik maanden was geweest, om een nieuwe wc-bril te kopen. 

De oude was eigenlijk al jaren niet meer goed, (zat er zelf nooit meer op, want hij bleef maar 'losschieten') maar ik vond dat ik het er maar mee moest doen. En een paar weken terug vond ik dat niet meer en baalde van de armoedige uitstraling. 
Gelukkig was het vakantiegeld overgemaakt en kon ik zonder kopzorgen er eentje halen. Niet de allergoedkoopste, dat zit voor geen meter en slecht schoon te maken. Vooral dat laatste lette ik op. Bovendien hoop ik er weer jaren mee te doen. Toen ik hier kwam wonen kocht ik leuke nieuwe brillen in felle kleuren. Die maken ze niet meer. Of misschien wel, maar dan ver boven mijn huidige budget. Alles is nu wit, grijs of zwart. Alsof deze tijd de nieuwe saaiheid uitstraalt.

Nu nog even inplannen wanneer ik het kreng monteer. 
6 opmerkingen:

 1. Ha Cellie,

  ja... wat schrok ik ook toen ik het bericht las.
  Mark de Hond overleden.
  Ik vond het zo'n mooie, dappere man.
  Ben er echt een beetje van ontdaan...

  Liefs, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schrok ook van dat overlijdensbericht. Een man om van te leren op het gebied van roeien met de riemen die je hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was vanmorgen het eerste wat ik las: Marc de Hond is overleden. Triest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is een treurig bericht.
  Iets heel anders: Ik zou willen dat ik Downton Abbey ook had gemist. En dat ik dan nu dus alles nog in het vooruitzicht zou hebben. Heerlijk. Ik heb het pas veel later gezien, dus nu is het nog te vroeg voor de herhaling

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer hé, ook voor zijn vader... zo'n jonge man.... zonde...
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.