vrijdag 26 juni 2020

Hitte

Vanwege de hitte even mijzelf aan het uitwringen.

Pas na 22.15 uur gisteren alles weer open gezet aan deuren en ramen in huis en de gelukkig wat afgekoelde lucht binnen laten stromen. 

Bed had ik van de week al op hitte-stand opgemaakt, dus alleen een laken, geen dekbed. Die lag wel bij de hand mocht ik het toch te koel vinden, maar niet nodig. 

Het schijnt vandaag en morgen alweer te gaan onweren en dus afkoelen, dus hoop alleen vandaag nog even op het Tropenrooster te leven. Het scheelt enorm dat ik vandaag geen verplichtingen heb. Dus niets te klagen. 

Wat doen jullie aan Tropenmaatregelen?








10 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Niet veel eigenlijk. Ik kan gelukkig goed tegen de warmte. Veel drinken doe ik altijd al en nu nog een beetje meer. En ik slaap nu ook alleen onder een laken.

Bertiebo zei

Ik doe niet anders dan anders. Behalve dat dekbed er uit en niet de oven aan. Kan er goed tegen en wij hebben een koel huis. 's Zomers is dat prettig

Lot zei

Alles iets trager. Kook ook gewoon warm of zelfs heet, is beter voor lichaam dan alleen koude dingen en koude drankjes. In tropische landen wordt ook pittig gegeten.

nicole orriens zei

Ik probeer dan toch maar zoveel mogelijk binnen te blijven om de hitte te vermijden en een beetje een prettig mens te blijven. Van hitte word ik echt niet beter....

Janne zei

Niet anders dan anders, wij wonen in een bos dus het huisje blijft lekker koel.

pourquoi pas ??? zei

Heel chagrijnig zijn, veel klagen en wachten op regen. Haha, het valt mee hoor behalve dat laatste. Vandaag al?

mrs H. te B. zei

Ik ga zo even naar de kapper - mijn krullenbos uitdunnen! -, en dan gauw weer naar huis - voor de ventilator zitten tot het beter wordt...

Marlou zei

Ha Cellie,

gelukkig kan ik er heel goed tegen.
Alleen wil ik 's nachts niet onder een dekbed, maar wel onder een laken.
Is snel te regelen natuurlijk.

Gelukkig heb ik een lekker koel huis.
Loop wel af en toe de tuin in, maar daar is het me te heet om lang te zijn.

Veel drinken! Water water en nog eens water....

Groetjes!
Marlou

klaproos zei

heerlijk vind ik het cellie, ik kan het gelukkig goed verdragen wisselbaden nemen warm koud, dan ga je lekker zweten, dat doet wonderen... eerst kon ik mijn hitte niet kwijt, dacht dat ik plofte

mirjam kakelbont zei

Gewoon doorgaan met ademhalen...Die afkoeling was me bijzonder welkom. Ik lag de donderslagen te tellen in bed maar heb het opgegeven.
Lieve groet.