zondag 21 juni 2020

Net een Isobel Crawley

In een 'gesprekje' zei Lady Violet Crawley over Isobel Crawley dat ze kennelijk opleeft bij onrecht. Dan maakt niets haar zo gelukkig dan dat te bestrijden.

Dan lijk ik ook wel op haar. Want ook tamelijk allergisch voor onrecht. En ook ik mag me graag roeren. Iets 'eraan' doen. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt. 

Durft er nou echt niemand zijn mond open te doen. 
Oh ja...'we staan allemaal achter je hoor'. 
Sta je daar toch helemaal in je eentje als je je zegje gaat doen. De anderen hebben zich verstopt op hun werkkamer.

En iedereen te schijterig om zijn mond open te trekken. Hebben we het over volwassen mensen. Mannen. Met duurbetaalde consultant-banen. 


Violet zegt dan ook een keer tegen nicht Isobel: Does it ever get cold on the moral high ground?

Maar wat levert dat me allemaal op, die Moral High Ground? Me moeten roeren tegen onrecht? Toch spreken als anderen hun mond houden. 

Niet eens een televisieserie!

7 opmerkingen:

 1. echt wel hoor cellie ik ook al sta ik alleen, hier in de straat terroriseerde één vent de hele buurt... tot ik bij vrienden binnen kwam en ze met hun handen in het haar zaten... ik heb de politie gebeld, en toen kwam er garen op de klos, inmiddels is hij weg kinderen uit huis geplaatst, en de rust in de buurt terug ... overbuurman durfde niks te doen want ja..... je moet hier ook wonen, wat een lamlul, dan ben ik net als jij .. "op de barricade" al is het alleen :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je te verliezen? Als je op een redelijke manier laat merken dat jij wel nadenkt en een mening hebt, zal je misschien niet echt veel bereiken, maar je bent duidelijk en geen schaap. Gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, maar hopelijk kun je nog steeds genieten van deze

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal prima als je bij misstanden en onrecht probeert daar iets aan te doen als dat kan. Of mensen er op te wijzen. Maar vind het vervelend als mensen voortdurend laten merken hoe kritisch ze wel niet zijn (een rebel zijn is mijn levenshouding) terwijl dit niet altijd zo ok is en je er mensen mee beledigd. Als je niet met de rebel eens bent deug je ineens niet meer...vermoeiend zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alle uitspraken van Violet en Isobel uit Downton Abby staan op internet!
  Ik steek graag m'n nek uit. Alleen geen kuddedier dus ik volg niet blind andere demonstranten. Makke schapen zijn er al genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O heerlijk die twee. Geweldig stel ❤️.

  Ja ik ben ook altijd degene die ten strijde trekt tegen onrecht. Elke x denk ik, ik zeg niets maar dan floept er toch van alles mijn mond uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.