maandag 22 juni 2020

Pokeren

Zag in het programma Gardener's World Don zijn klimrozen hoog tegen en aan zijn muur snoeien met een superhandige tool. Een snoeischaar aan een lange, uitschuifbare stok. Die gaat op mijn verlanglijstje.

En een item over een dame die enorm geniet van haar tuin, ondanks of misschien wel mede door haar handicap. Ze heeft een aangeboren handicap aan haar armen en handen en daardoor zeer korte armen en misvormde handen. Maar gebruikt haar voeten veel en vooral haar tenen. Trok ze zo het onkruid mee uit. Ze had ook 'tuinteenschoenen', zoals wij tuinhandschoenen hebben. Was inspirerend om te zien. Maar gewoon ook fijn om haar plezier in tuinieren te zien. Er daar heeft haar handicap niets mee te maken. 

Fijn om de dag mee te beginnen. Mensen die inspireren. Om boven jezelf uit te stijgen. En te blijven kijken naar alles wat er wel is. En goed is of goed gaat. Een simpel iets als gezond wakker worden. Zelfstandig je bed uit kunnen komen. Lekker kunnen douchen. Een roos die bloeit die ik van een vriendin kreeg vorig jaar. 

Realiseerde me opeens dat ik me een paar dagen niet zo prettig voelde, nogal sloom, weinig energie, vooral weinig puf en geen 'er zin in hebben', dat dit zou kunnen komen door de andere medicatie. Die neem ik ook sinds een paar dagen. Nou niet andere medicatie, maar andere aanbieder. Ben er nu al mee begonnen, zodat ik nog een doosje oude heb, mocht het helemaal niet bevallen. Kan ik nog terug naar de oude en bij de huisarts/apotheek regelen dat ik terug kan naar de oude leverancier. Als dat een optie is uiteraard. Want de mening van de verzekeraar gaat denk ik voor.

Raar toch..dat ik dat helemaal vergeten was. Maar nu vallen er wel  puzzelstukjes op hun plaats. Plus natuurlijk het verplicht moeten meedoen met die training voor Single Moedertjes. Daardoor merkte ik het weekend ook op dat ook als ik buiten zit, ik een geluid hoor. En ik dacht dat ik langzaam kierewiet aan het worden was, dat ik de CV niet goed onder controle had of er een apparaat 'aan' stond. Hoe vaak ik daar niet naar op zoek ben geweest.

En dat 'euvel' is opgekomen een paar jaar terug. Tijdens de overspannenheid/breakdown/burn-out. Vul maar in wat de juiste term is. 
Enfin. Was even fijn om me te realiseren dat ik niet gek ben. Maar dat dit iets Ins kopf is. Of in de oren. Ook al. Niet eens bij de keuringsarts van het UWV gemeld. Ik stond al stijf van de stress. Wat ik al eerder (jaren terug) schreef, dat ik naar de BBC keek, maar het Engels niet eens meer kon verstaan. Maar omdat ik zo'n beheerste uitstraling heb, leek het voor de buitenwereld alsof er niets aan de hand was. Kon ik toen maar pokeren!

En neen, ik kan niet 'zomaar' thuisblijven van zo'n fijne training. Of Fuck it zeggen en doen. Dan krijg ik te maken met strafmaatregelen in de vorm van strafkorting op de riante uitkering. Dat verzin ik niet of zeg ik vanuit mijn angst daarvoor. Van clienten op mijn vrijwilligerswerk hoorde ik dit soort cases al een aantal keren. En heb ik goed in mijn oren geknoopt. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee. En nee, ik heb geen zin om mijn eigen proefkonijn te zijn. Dus uitzitten. Rekken en d'r bij blijve. Insteken, doorhalen en af laten glijden. Van de andere moedertjes hoorde ik trouwens dat zij dit soort dingen al veel vaker (verplicht) hadden gedaan. Nog steeds werkzoekend dus veel zoden hebben die trainingen ook niet aan de dijk gezet. Wat ook bekend is. Maar wat weten wij daar nou van. 

4 opmerkingen:

 1. Onderga het stoicijns en zie het als een slechte cabaretact. Wees je eigen Brigitte Kaandorp.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En als aanvulling op Vlasje, wees ook Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gadver.... ik wilde dat ik 'n miljoen op de bank had, dan bleef je weg van die cursus...
  dat geluid in je oor? tinitus....


  we blijven lachen ook al lopen we krom :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha Cellie,

  Wat een narigheid voor je.
  Ik herken er een heleboel van.
  Bah en nog eens bah.

  Ik denk dat jij last hebt van tinnitus (piep e.d. in de oren), en als dat het niet is, dan mag je in je handjes knijpen, want dan kom je er van af!
  Ik hoop het voor je.

  Schrijf alles mar goed van je af!

  Veel liefs, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.