maandag 16 augustus 2021

Ster

Zaterdagavond toen de zon onder was even buiten gaan zitten om naar vallende sterren te kijken, maar het was nog niet donker genoeg. Uurtje later (eigenlijk ga ik dan altijd richting slaapkamer, maar he....doe eens gek!!) weer naar buiten. Vleermuizen vlogen om me heen (ok...eentje!) en het was donker en helder en ik keek en zag. En genoot. 
Zag, alsof ik een drone had, mezelf in mijn tuintje zitten, alleen, turend naar het Universum. Maar was tegelijkertijd ook dankbaar dat ik het wel deed. Dat buiten zitten en kijken. Bewust zijn van mijn nietigheid, maar ook de schoonheid van de sterrenhemel. Zo ver weg, maar ook zo dichtbij. 

In de tuin gewerkt. Bijna Therapeutisch Tuinieren, vooral op tempo elfendertig. Emmer na emmer onkruid of te groot gegroeide planten, dus gesnoeid, verdween in de groene Klikko.  Zelfs nog even in de brandgang achter mijn huis alles netjes gemaakt. Er loopt nooit iemand; ik ben de laatste in het rijtje - het loopt dood bij mijn tuin -, maar alle zooi verzamelt zich wel door de wind hier. Of groeit tussen de tegels. Deed het ook omdat vorig jaar de achterbuurvrouw het weghaalde omdat ze last van die onkruid-aanwaaiers had (zei ze). En ach..kleine moeite om het nu even voor haar te doen. Vond het toen nogal overdreven van haar. Maar ja; mijn tuin is nogal ongestructureerd.

Het kost niet zoveel extra moeite om wat minder asociaal te zijn tenslotte. Buren naast me ook weer blij (een week, want met dit soort weer groeit alles de pan uit).

Dus lekker aangeklooid, ondertussen in de ochtend de weekendkrant gelezen en een stuk uit een bibliotheekboek. In de middag begon het harder te waaien, parasol waaide om, dus die maar even ingeklapt. Het weer gaat omslaan merk ik.

Fijne zondag; niets bijzonders gedaan, nergens geweest, maar vooral omdat er ook nergens het bordje "Moeten" aanhing. 

Wat deden jullie het weekend?Maar deze dag buiten heb ik binnen. 4 opmerkingen:

 1. Lief dat jij dat stukje gangpad achter deed voor de achterbuurvrouw. Tegen dat onkruid tussen de tegels heeft Annemiek van Mijmeringen goede oplossing, strooizout tussen de tegels vegen. Dan komt het niet meer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo bevredigend, tuinwerk! En die sterren, ik vergeet het altijd, ook nu weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zaterdagavond heb ik naar de hemel getuurd, maar het was ook nog te vroeg denk ik, dus geen vallende ster gezien!

  Zaterdagmorgen was ik naar mijn moeder, zaterdagavond naar een verjaardag met gourmetten en zondag weer daar gourmetten, maar dat was omdat er zoveel over was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in ons deel van de Randstad helemaal niets te zien helaas!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.