woensdag 13 juli 2022

Alle eendjes zwemmen in het

In de stad waar ik werk, zag ik rond het station vliegende mieren kruipen. Nog niet vliegen, maar dat gingen ze ongetwijfeld doen. Waar ze onder vandaan konden kruipen was een raadsel. Overal beton daar. Dan zouden er in mijn stad ook wel vliegbewegingen te zien zijn, want meestal komen ze uit de grond als de omstandigheden goed zijn. 

De vliegende mier dus. Een lekkernij voor vogels. Gewoon met je bek openvliegen, dan vliegen de hapjes zo naar binnen. Voor mensen is het vaak een hinder. 

Maar een keer per jaar, dat valt toch wel mee eigenlijk. 

Was blij met mijn relatief koele huis. Had alle gordijnen en ramen dicht gedaan voor ik wegging vroeg in de ochtend en dat hielp. Maar wel vreemde bewolkte grijze warme dag. Waar ik verder weinig van meekreeg, behalve die mieren dus, want werken. Alleen tijdens het reizen terug merkte ik dat het een tikkie warmer was dan normaal. Zo fijn dan in het OV, lekker hutje aan mutje! Zorg trouwens er wel voor altijd een klein flesje (echt heel klein, want alles moet weer meegezeuld worden) in de tas heb, mocht de trein ergens lang stil komen te staan (al een paar keer meegemaakt) of niet komt (ook al meegemaakt vanwege personeelstekort of zo riep men om dat men moest wachten op de conducteur, die had vertraging. Ook met de trein aan het reizen denk ik).

Druk, veel wegwerken, invoeren en veel bellen, maar allemaal weer gelukt. Zonder te smelten. En met vereende krachten me niet al te veel gestoord aan het feit dat de stampvoetende kleuter als beloning haar zin kreeg. Gaan ze dingen aanpassen. Voor haar. 

Nu lekker de was buiten gehangen, parasol op en een Libelle uit de trein (die onder het klepje van het tafeltje zat) meegenomen. Gratis leesvoer! Kopje koffie erbij. Beetje in de tuin rommelen en later op de dag weten dat je een leuk uitje hebt georganiseerd door zoonlief. 

Kleding hangt al klaar en is gestreken, hoef ik dus ook niet meer over na te denken. Voelde mij trouwens net Hyacint Bucket, want dacht aan een Nautical Theme qua kleuren. Hahahah...Wat een luxe he..dat ik gewoon ook kan kiezen wat ik aantrek. Schoenen kreeg ik ooit in een mega-groot pakket van een blogvriendin kado en ontdekt dat dit soort schoenen heel prettig (want stretch) zit aan mijn rare voeten. Dus dat soort dingen moet ik mijzelf ook meer gunnen. Geen knellende schoenen meer. Dus al een paar weken zag ik een paar in de opruiming. En dan nog weken denken of dat wel mag/kan/nodig is. Doe nou maar!! Wie weet komt er straks weer een periode aan waarin er weer niets kan financieel. 

Knellers heb ik allemaal al naar de Kringloop gebracht hoor. Ben niet helemaal een martelaar. 

Hoppa, tweede kopje koffie inschenken en lekker naar buiten nu. Energie opladen!

4 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Ook toevallig toen ik mijn blog schreef over mijn buurt vanmorgen vroeg ik mij af of ik niet een beetje een Hyacint Bucket ben maar niemand rent weg of verstopt zich als ze mij zien dus zal wel meevallen.
Wat fijn een uitje met die knappe zoon van je. Heel veel plezier. Liefs.

izerina zei

klinkt ontspannen

Anoniem zei

Ik lees al een lange tijd je blog en het valt mij op dat (ikdenk) je best een zwaar leven hebt met veel tegenslagen financieel en qua werk maar ookdat je in alles weer mogelijkheden ziet en ook de kleine dingen opmerkt en hier blij van word!
Ik vind je een geweldig mens !!!!!

Anoniem zei

Vind ik ook.