vrijdag 22 juli 2022

Kaarten

Moest de kaarten direct op tafel leggen tijdens gesprek. En een nogal vreemde vraag, want ik ga (uiteraard) alleen aangeven wat ik zou willen verdienen. Wat ik nu verdien (dat was de vraag) is namelijk nogal weinig. Vind ik. Net pas na 1,5 jaar een salarisverhoging gehad en dan nog alsof het uit eigen zak moest komen.


Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay Maar 'voelde' dat dit wel een struikelpunt zou kunnen worden. Maar verkoop ik mijn huid te goedkoop, dan kan ik nooit meer spelen/onderhandelen en er wat afschaven en dan uiteindelijk nog steeds uit te komen op iets meer dan nu. Net afdingen op de markt. Geen CAO, geen schalen, geen automatische verhoging aan het einde van een jaar. 

Beschouw het maar als een oefening in gesprekken voeren en tsja...klinkt arrogant, maar kan het nog steeds (Ben natuurlijk ook niet voor niets heel lang verkoper geweest). 

Viel in slaap op de bank na het eten, dus opeens wakker en een uur kwijt en ja, even zo'n gesprek tussendoor doen, zoveel heen en weer reizen en op de tijd letten, dat vreet energie. Passen en meten. Niks aan mijn werk kunnen doen verder, hooguit nog een uurtje daarna, maar er liep nergens bloed uit, dus kon wel. Plus zeiknat geregend. Plus zeer onhandig te bereiken met OV. Met de auto niet, je bent er zo. En gratis parkeren ook nog. Boemeltje komt 2 x per uur langs en die had ik op 10 minuten na gemist. Dus stond lang te wachten. Toen maar gaan lopen en vond (al eerder op google maps gekeken) een achteraf straatje via via via ik de grote weg bereikte en de directe bus naar huis. Niet fijn om dat elke dag te moeten doen schat ik in.

Heb geen auto en met een nog lager salaris is dat al helemaal niet te betalen. Nee, moeten we maar niet meer doen. Doorzoeken denk ik dus maar. 

De energie is nu een beetje op. Alsof ik een leeggelopen ballon ben. Gelukkig nog maar een dag werken en dan weer niks. Wat in alle opzichten klopt. 6 opmerkingen:

izerina zei

Jammer van deze keer. Zou er in de tijd van personeelstekort snel iets anders langskomen?

Anoniem zei

Dat gereis lijkt me echt killing

Bertiebo zei

Dat lijkt me zo lastig. Ik ben blij dat ik zoiets nooit heb moeten doen. Mijn salaris stond vast en werd aangepast en van onderhandelen was geen sprake. Ook niet van ja maar ik doe net zo veel als hij en hij verdient meer. Niets van dat al. Lekker rustig

nicole orriens zei

Goed dat je op je strepen gaat staan wat betreft salaris denk ik. En ik vind het ook knap van je! Ik laat me vaak veel te snel onder tafel praten...

Elly zei

Heb je weleens overwogen om bij een gemeente te solliciteren? Ik heb het gevoel dat je veel weet van schuldhulpverlening. De CAO is goed. Niemand doet alsof het uit eigen zak wordt betaald. Je kan veel thuiswerken.

Kliefje zei

Ik denk dat je gelijk hebt. Er moet wel vooruitgang zijn. Zo klinkt deze baan niet. Jammer! :(