dinsdag 19 juli 2022

Cool

Het was ook vandaag nog uit te houden, alleen werk ik in een kantoortuin en dan wil de een graag alle ramen en luxaflex wagenwijd open en ik het liefste alles dicht, zodat de warmte van buiten niet naar binnen komt. Doe ik een raam bij mijn werkplek dicht, gilt de een alweer dat ALLES open moet blijven. Nou, nee, niet bij mij. (Van mij zullen dus het tegenovergestelde denken; die wil alles potdicht!)

Maar niet al te druk over maken, dat zijn de prinsesjes van de afdeling die de show runnen. Ik ben slechts de muis van Assepoester. Nou vooruit, die pompoen, want op een muis lijk ik niet echt. 

Nieuwe schoenen aan en ondanks dat ze heel zacht zijn, toch direct een irritatieplek op mijn hiel. En pleister liep ik er weer af. Mijn hielen hebben extra bot lijkt het wel, wat uitsteekt. Een soort richeltje op mijn hielen. Dus alles loopt 'aan'. Au.

Nou ja...kan gebeuren, moet je maar niet zo ijdel zijn om direct die schoenen aan te trekken. Ik weet dat ik echt alles altijd uit moet lopen. En soms weken alles af moet plakken. Maar ik voel tenminste nog pijn.

Druk op mijn werk, maar wel prettig druk en ik kon het prima overzien. En dan de hitte weer in om huiswaarts te gaan. 32 graden las ik ergens, terwijl die meter daar in de schaduw staat. Oef!

De exacte trein genomen die hoort bij mijn aankomsttijd. Wel weer eens wat anders dan al die extra tijd. Die trein was helaas iets te laat, maar ook dat is bijna normaal. Groot tekort aan personeel. Was blij dat ik kon zitten. Airco in de trein is nu wel fijn. Daarna overstap op de bus. Geen airco en plek bij het raam in de zon. Lekker bakken en braden dus. 

Thuisgekomen werkkleding uit en relaxkleding aan. Alle ramen en deuren dicht thuis en de gordijnen ook en relatief koel met buiten dus die 32 graden. Bijna koud, maar niet echt. Dus niet buiten gaan zitten, maar wachten tot de zon onder is. Koeler.

Vriendin van mijn dochter nam gisteren een bakje eten mee, dus dat hoefde ik alleen nog maar op te warmen. Niet koken nu. Drink water en ontspan! 

Er staan nog genoeg spannende tijden op me te wachten. Geniet van het feit dat er water genoeg is en koelte. Hoe is het bij jullie?


Afbeelding van Susanpixa via Pixabay 


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier was het goed te doen, maar ik ben dan ook de koningin van mijn paleisje...met de ramen en deuren smorgens open en zodra de zon komt dicht. En zonwerende doeken op de ramen. Eind van de dag was het 22 graden binnen. Vannacht is het niet afgekoeld, net een graadje eraf. Het plan is deze hete dag rustig uitzitten met niet te actieve klusjes.
Ik geloof dat ik meer opzie tegen de benauwende en drukkende buien die morgen komen. Die voelen vaak naarder aan.

Doe kalm aan, haal eventueel voor vanavond onderweg iets makkelijks om te eten, verwen jezelf.

Petra zei

Wij gaan vanochtend naar het strand; ik hoop dat dat een redelijk goed idee zal blijken te zijn. Maar natuurlijk kunnen we ook weer weg als dat niet zo is.

Voor jou vandaag een thuiswerkdag, hoop ik? Misschien opgeknipt in drie stukjes: werken - lui werken/aanwezig voor telefoontjes/siesta - nog wat werken als het weer wat afkoelt?

Ellen Tedaldi zei

Hier gaat alles dag en nacht open en is het heerlijk koel. Het probleem is nl niet de warmte, die binnenkomt, maar het vocht, wat mensen, die binnen zitten, produceren.

mrs H. te B. zei

Onze baas begon gisteren met het verzoek om vooral niet TE hard te werken deze week.... En verder zijn ze er bij mij al aan gewend dat ik mijn schoenen uitdoe zodra ik aankom, met dit weer. Ik werk er al zo lang dat ze niet zo snel meer ergens gek van opkijken...
Thuis is het beter - daar heb ik een ventilator, en een grotere kamer. Op kantoor was het best benauwd.....

Alice K. zei

Hahaha, heel herkenbaar: de ene collega wil het raam dicht, de andere open etc.
Ik had ook schoenen die heel lekker zaten, alleen op de hiel niet! Tip: leg een hakverhoging in de schoen. Die kun je kopen maar wat ik heb zelf van een inlegzooltje de helft afgeknipt en het hakgedeelte onder de inlegzool in mijn schoen gelegd. Daardoor valt de rand van de schoen aan de achterkant net iets lager en heb je niet meer dat pijnlijke, schurende effect.
Veel succes met je werk en houd jezelf rustig en koel...
groetjes, Alice K.

izerina zei

Slaapkamer 32 gr. Maar ik heb goed geslapen.

Nicole Orriëns zei

Ik ben het met jou eens: de hitte buiten houden! Dat lijkt me echt heel lastig met zo'n kantoortuin. Al die verschillende voorkeuren en belangen...

Iris Papilio zei

Iedereen gaat nou eenmaal anders om met die warmte. Je hebt je toch goed door de dag heen gewerkt, top!
Hier ook aan de koude kant (nou niet de zonkant) alles open 's morgens vroeg en na een uurtje of twee weer alles dicht. Aan de zonkant ook de gordijnen. Werkt prima zo.
Ben de Blower erbij en we redden het prima!
Sterkte vandaag, wat lekker dat je niet hoeft te reizen!