dinsdag 12 juli 2022

Eendelijk

In de ochtend nog net op tijd op het station om toch de beoogde trein te halen. Hoera! Had inderdaad eerst in de app gekeken, maar weer geen rekening gehouden met een te vroeg vertrekkende bus. 

Druk op het werk, maar door mijn "Net als een Eend"-houding, ging het me goed af. Er zat me geen veertje dwars, ook al waaide het weer behoorlijk op de werkvloer.

Wat zeg ik; een stampvoetende en luid schreeuwende collega omdat er iets moet wat kennelijk in haar ogen veul te veul is en dan ga je je maar als een kleuter gedragen. Ik zat te wachten tot ze op de grond ging liggen en keihard janken zoals peuters doen in de supermarkt als ze geen snoep mogen. Ik was even de WC-eend toen. Onder de rand spuiten en negeren die puinhoop.
Zo geen zin om empathisch te doen met dit soort gedrag. Kom op zeg!

Daardoor liep mijn geplande bespreking heel erg uit, plus een spoedgeval - altijd rond einde diensttijd en die moest ik toch echt eerst even doen - kan de bespreking wachten. En dus weer ruim na mijn ETA thuis. 

Ook omdat de trein die ik daarna had willen nemen niet kwam, de stoptrein mega vertraging had en ik dus maar de Intercity nam, die weer moest wachten op de stoptreinen voor hem. 

Maar kwakkwakkwakkwak....eten (bloemkoolnasi) staat in de koelkast en verder hoeft er helemaal niets vanavond, dus kwak 'm er maar in. 

Omkleden - thuiskleding aan, nette kantoorkleding uit en eten opwarmen. Alles voor morgen weer klaarzetten (lunch, spullen etc) en dan ben ik echt klaar. Oh nee...nog even lekker in de tuin kijken wat er nog snel kan. Dode bloemen eruit knippen, gewoon lekker nikserig.

Heerlijk! Al ben ik nou niet zooo vrolijk als Alfred J., maar wel luchtiger. Door die andere blik op zaken. En een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. 

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Ow wat hoop ik dat je een baan krijgt bij een bedrijf met een fijnere sfeer, ik duim voor je.

Mevrouw W. zei

Een andere baan zou mooi zijn! Ik duim ook voor je.

Janny zei

Ik duim voor je dat het een goed gesprek wordt met als resultaat een baan waar jij echt gewaardeerd wordt.

vlasje zei

Kijk dat zijn goede berichten!

Petra1945 zei

Zou fijn zijn als je die innerlijke eend erin kon houden... Die attitude komt altijd van pas, niet alleen bij je (huidige) baan!

mrs H. te B. zei

Ha, je uitsmijter - GOED zeg, een uitnodiging! Laat zien wat je waard bent, dan krijg je vást (een keer, soon) een andere, leukere baan!

pourquoi pas ??? zei

ik ga heel hard duimen

Carla zei

Owww, ik duim ook zeker voor je! Zou fijn zijn als je een echt leuke baan (met dito salaris) krijgt!

Anoniem zei

Super fijn
Marijke

Anoniem zei

Ik duim voor je

Roelie zei

Ik duim voor je🤞

camperavonturen van Erik en Wilma zei

Oh een sollicitatie gesprek, ik ga heel hard voor je duimen.