donderdag 21 juli 2022

Hijgend hert of sitting duck?

Na de beruchte "Plaknacht" om 05.15 uur alle ramen en deuren in huis tegen elkaar opgezet. Dus ook de voordeur. Er was een relatief koel windje, dus laat maar even doorwaaien. Meteen ook maar even de planten in potten in de tuin water  gegeven en hopen dat insluipers nog slapen.

Blij dat ik heb kunnen slapen door een kleine ventilator naast mijn bed te zetten. Ramen niet open in de nacht; die plakwarmte hoefde ik er nog niet extra bij te hebben. Maar zo vroeg in de ochtend is het prettig. Met mijn slaaphoofd in de tuin.

De was direct maar aangedaan en dus heel vroeg opgehangen. Die wind was er nog steeds. Af en toe waaide mijn parasol zelfs ervan om. Maar nu heel welkom die wind. Tussen de middag ben ik toch maar binnen gaan zitten. De omwaaiende parasol bood geen bescherming meer. Nu kreeg ik visioenen van zo'n prachtige zonnescherm. Alleen visioenen hoor. Want denk iets te begrotelijk voor mijn budget. Maar blijven dromen mag natuurlijk. 

Gisterenavond ontplofte mijn tv. Opeens allemaal verticale groene strepen en ik kreeg de tv alleen uit door de stekker eruit te trekken. Niets reageerde meer. Heb 'm al heel lang, geen smart-tv dus en toen vond ik de tv vrij groot want kwam vanaf zo'n model met een grote achterkant, nu is het een 'normaal'  misschien zelfs klein model als ik af en toe exemplaren zie.  Ga zo direct eens kijken of hij echt het niet meer doet of door de hitte kwam. Maar hij stond al op mijn lijstje van te vervangen en reeds afgeschreven apparaten. Dus de dag waarvan je wist dat hij zou komen, die was er. Kon er niet eens van over de zeik raken. Daar was het gisterenavond echt veel te warm voor. Opwinden?...Nee; niet doen.

Tv doet het gewoon weer. Voor zolang het duurt. Maar ben gewaarschuwd dus.

Administratie bijgewerkt. Eens gaan rekenen wat ik voor salaris zou moeten verdienen minimaal om van rond te kunnen komen voor het sollicitatiegesprek. Er worden minder uren aangeboden dan ik nu werk. Maak me meer zorgen erover of het regent wanneer ik moet reizen en of ik er wel op tijd ben want weliswaar dichterbij, maar niet handig te bereiken. En moet eerst nog vanuit mijn werk komen. En graag nog even eten, omkleden en voorbereiden. En daarheen is ook weer 2 bussen. En nee, dat de bushalte om de hoek ligt, betekent nog niet dat dit voor mij heel makkelijk te bereiken is. Dat zeggen mensen altijd die nooit met het OV reizen. Die zien een bushalte en denken dat de bereikbaarheid zeer goed is. Komt alleen een boemeltje.

Dat zijn ook dingen waar je over na moet denken, want je moet dat elke dag doen. Heen en weer naar je werk. In de regen, wind, kou, warmte. 

Zoek dus iets wat goed te bereiken is, eigenlijk iets op fietsafstand (heb geen elektrische), niet al te lange woon-werkreisafstanden en tijden, waar ik ook een gedeelte kan thuiswerken en  tsja....men toch een beetje hecht aan kwaliteit in plaats van lekkere goedkope krachten die dan wel het werk van professionals doen. Dat wilt ik niet meer! En me lastig vallen op mijn vrije dag op mijn prive-telefoon over zaken die makkelijk tot morgen kunnen wachten. Of zet het in de mail of zo. Oh ja...kwak...kwaaaaaaaak...kwaak. Af laten glijden!Afbeelding van Rena Limberger via Pixabay 


Dus rustig doorzoeken, maar ook beter weten en selecteren op wat ik dan wel wil. Het is net als daten denk ik dan maar. Zomaar iets anders accepteren, waarbij ik dan denk misschien wel van Frying Pan into the Fire spring, want minder salaris, minder uren, nog steeds lange reistijd, dat is niet zo verstandig. Er is nog tijd, er zijn nog banen (kennelijk), men neemt nog oude mutsen aan. 

Maar kleding is gestreken, vragen heb ik opgeschreven, route nagekeken en hoop dat er geen treinen of bussen uitvallen anders klopt de planning niet en ook dat men niet opeens bedenkt een overlegje te gaan hebben in mijn vertrektijd (ik werk dan ook thuis en moet daar dus eerst weer henen, dus ren-en-zweet-je-rot). Want wil juist koel en kalm op dat gesprek overkomen. Niet als een hijgend hert binnenvallen met een zweetkop. Of juist natgeregend. Ook nat hoofd. Oh...dus ook even check op werkkleding doen. Kom je daarmee nat binnen dan is het ook direct weer dat ik de Miss Wet Shirt wedstrijd win.8 opmerkingen:

Bertiebo zei

Veel succes!!!

Lot zei

Heel slim om je eisen en overwegingen op papier te hebben. Je wil er wel op vooruitgaan.
Heel veel success zal voor je duimen.

Anoniem zei

Lastig dat een tv zo raar doet...haal je bij niet gebruik wel de stekker eruit, dat het ding niet ineens snachts of als je weg bent in brand vliegt?

pourquoi pas ??? zei

Ik ga ook duimen. Heel veel succes. Zet m op.

Carla zei

Ik duim ook voor je! Het is je zo gegund!

Siebrie zei

Ik ben ooit zeiknat op een sollicitatiegesprek aangekomen. De p&o-dame had me verzekerd dat de bus voor de deur stopte, maar die bleek dat alleen in de spits te doen. Ik moest dus een half uur stappen! En de plu hielp niet. Ik kreeg de baan wel, waarschijnlijk omdat we met z'n allen hard konden lachen om de situatie en mijn doorzettingsvermogen :)

Anoniem zei

Veel succes!

Roelie zei

Veel succes