dinsdag 29 november 2022

Gevonden

In mijn oor dus. 

De audicien kon de dome er gelukkig vrij eenvoudig met een speciale lange pincet uitvissen. Ook zonder pijn. Ook fijn. Maar niet aan zitten frotten, dus de schade was beperkt. Maar direct een aantal van die dingen meegevraagd. Die dome-pjes. 


                                                   Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay 



Daarna moest ik weer snel door naar huis met de bus en de fiets en doorrrrrrrrwerken. Maar helemaal uit mijn ritme en ik moest echt goed mijn kop erbij houden, want zorgvuldig werkje. In de ochtend was ik daar ook al mee bezig en dat werkt toch minder prettig in een rumoerige omgeving. Er is weer eens iets omgegooid in de planning en dan is het maar weer meeveren en afspraken omplannen. 

Wat ik uitermate 'interessant' vind, is dat mensen denken dat ze tegen mij gewoon kunnen spuien over 'die buitenlanders (gewoon in jouw stadje geboren, dus hoezo buitenlander?). Waarom? Omdat ik dezelfde kleur heb? Het met mij hebben over 'ze'... (meestal gebruiken ze dan nog 'hun' ook. Ocherm!). 

Altijd verbijsterd als ik dan na al die verschrikkelijk eerlijkheid even wat foto's laat zien van 'ze'. Dat was 40 jaar geleden al zo en nu nog steeds. 

Ik kan niet geloven dat mensen die dit soort dingen werkelijk denken, op dit soort werkplekken zitten. En ook weer wel. 






6 opmerkingen:

Sylvia zei

Het is overal. Racisme. Moet je eens in Crooswijk gaan werken. Turken haten Marokkanen. Hindoestanen haten Turken. Turken haten Koerden. Man, je wordt er niet goed van.

Anoniem zei

Ik maakte dit met toenmalige partner 40 jaar geleden ook al mee. Niet te geloven dat mensen nog steeds zo dom zijn. Wat Sylvia schrijft is ook zo waar, turken hebben vaak een hekel aan surinamers bijvoorbeeld.

izerina zei

Wat een domme mensen

Siebrie zei

Ik (Nederlander met Afrikaanse man en van ons samen 2 dochters) woon in een Vlaams dorp naast Brussel. Op een lagereschoolfeest stond ik te praten met de verkeersbrigadier (Vlaming, rond de 60) die vertelde dat het dorp zo aan het veranderen was met al die buitenlanders die er maar kwamen wonen. Ik ben in die context dan dus geen buitenlander, maar mijn dochters wel (euh?). Ik vroeg hem of hij ook 'van hier' was, en hij zei 'nee, ik kom van [buurdorp, vastgegroeid aan ons dorp]' (aaargh!).

Onevikinggirl zei

Dit! Ik ben buitenlander, spreekt erg slecht Nederlands en word nog waak gevraagd of ik ook niet de buitenlanders lastig vind - mensen die in Nederland geboren en opgegroeid zijn en altijd meer binnenlander zou zijn dan ik. Maar ja, ik ben blank. Tsch!

Bertiebo zei

Dat is wel ernstig, op jouw werkplek. En toch moet je blijven geloven en zien dat het merendeel van de mensen zo niet denkt. Er is mij nog nooit gevraagd of ik iets tegen buitenlanders heb, nog nooit. Een keer werd ik zelf beschuldigd van discriminatie. Dat was door een Marokkaanse vader, omdat ik zijn kind op z'n donder had gegeven. Zoals ik alle kinderen die deden wat hij deed op hun donder zou hebben gegeven. Daar heb ik me toen over verbaasd en me kwaad gemaakt. Die vader heeft wel zijn excuus gemaakt.