maandag 14 november 2022

Vet!

Alweer moeten zoeken naar een passende vacature en alweer solliciteren. Dat vind ik nou niet een prettig karweitje voor het weekend, maar het moet. Van mijzelf. Wil ik niet blijven 'hangen' en dat wil ik niet, bij de huidige werkgever. Die door zijn personeelsbeleid mij niet bevalt. Dus moet ik niet blijven miepen, maar in actie blijven komen. Niet afwachten. 

Denk dat mijn laatste sollicitatie het niet geworden is, ook al was het een prettig gesprek en mijn toekomstige collega iemand van mijn leeftijd (wist ik al van het uitzoeken, maar de foto was een beetje flatterend). 

Wilde ook nog even eruit; dus hoppa op de fiets, op zoek naar stompkaarsen in een mooie kleur geel. De HEMA had alleen pisgeel, de kleur die ik daar ooit gekocht had (Okergeel) is kennelijk niet meer hip en trendy. Bij de Xenos slaagde ik wel en ook nog in de aanbieding. Dus pik in: t' is winter. En geen idee dat vandaag de intocht van Sinterklaas ook hier zou zijn. Dus nogal druk. Veel mensen met kinderen. 
Dan mis ik mijn kleinkinderen bijna zoveel dat het pijn doet, maar ze waren, zo vertelde mijn dochter bij haar ex dit weekend. Geen idee of ze nog een Sinterklaas te zien kregen. Ga ze in ieder geval wel een schoenkadootje opsturen. Iets van Mohammed en berg. 

En ja, alweer dacht ik eraan hoe fijn het zou zijn als ik een auto voor de deur had staan. Gewoon gaan wanneer je wil en kan. 
De komende weken wordt al het treinverkeer richting mijn werkplek omgeleid. Of je moet 'lekker' een stukje met de metro reizen en daarna weer verder. Kost weer extra reistijd dus de komende weken. Met een auto kan je overigens ook niet meer de aangewezen route rijden; door omleidingen aldaar.

Had mijn winterjas aangedaan, maar man man man...veel te warm. Natuurlijk krijg ik het van fietsen ook al warm en doordat het druk was in het winkelcentrum was het daar ook bepaald warm. Plus dat de zon volop scheen. En nog een rondje om gereden. Even door het bos in de buurt. Daar was het ook al druk. Tsja..had ik kunnen weten; mooi weer, droog dus natuurlijk ga je dan een rondje wandelen. Of even over het water heen kijken. Of met je kleinkinderen spelen. 

Geen schapen aangereden gelukkig. De zon stond al vroeg heel laag. In de tuin mijn geraniums (waar ik meestal achter zit) bij elkaar verzameld en op mijn werkkamer boven gezet. Mogen ze overwinteren. Nu maar er aan denken dat ik ze deze winter niet gezelschap ga houden. Dat zou nogal saai en eentonig zijn.

Ik grilde 2 hamburgers in de grillpan, zonder vet of olie. Alleen een loeihete pan dus. Wat een water kwam er uit die hamburgers, die soort hoef ik dus ook niet meer te kopen bij de Appie. Dus al tijdens het bakken het raam open moeten doen, want zag niets meer. Lekker dan. In ieder geval weer voldoende geventileerd.













3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Goed van je zeg: niet miepen, actie. Heel knap!!!!

Siebrie zei

Ha ja, die waterburgers kopen wij ook niet meer! Heel veel vlees uit de diverse supermarkten hoeft voor ons niet meer, we kopen steeds vaker diepvries of bij de echte slager.

Mevrouw Niekje zei

Zijn er veel vacatures in jouw regio waar je op kan schrijven? Ik weet niet wat je precies doet. Ik hoop dat je snel iets leuks krijgt aangeboden. Ben je bereid om verder te reizen dan je nu doet? Ik zelf wil altijd op fietsafstand werken (max 45 min enkele reis en dan flink doortrappen) en gelukkig is dat altijd gelukt. Maar mijn soort werk is er altijd en er zijn in mijn omgeving ook heel veel scholen, dus makkelijk praten. Succes!