donderdag 17 november 2022

Goedkoper

Kreeg een bericht van de NS dat per januari de prijs van mijn abonnement omlaag gaat. Kijk...dat zijn nog eens goede berichten. En zo hou je wel mensen in de trein. 

Niet goedkoper was (zelf) versgeperst sinaasappelsap bij de supermarkt. Dit was altijd al 25 cent goedkoper dan bij de Appie, maar nu ruim 11% duurder geworden. Nog steeds onder de Appie prijs hoor, maar dus maar niet meegenomen. Meteen uit mijn ritme hahah.... liep een beetje als een kip zonder kop door de supermarkt. 

Ook 'grappig of toevallig' was dat er van de week bij mijn werkplek geflyerd werd voor een betere CAO vanuit een vakbond en wat ik daarin las aan eisen, daar kunnen wij alleen maar van dromen. Geen CAO, geen schaal-indelingen, geen periodieken, niks noppes de nada. 

Ja, wel een dikke pluim vanuit het management. Dat we zo committed zijn. Waarop ik aangaf dat een goede vriend me ooit al vroeg of ik met die veren (in mijn reet) kon betalen bij de supermarkt? Schamper gelach. Zou ik ook wel weer een minnetje op mijn rapport door krijgen, maar dat boeit me niet meer.

Of eigenlijk was het geen veer maar wederom een wortel. Met zicht op die wortel hoopt men dat we nog harder gaan werken. Want ooit is die wortel voor ons! Echt! Ze zijn er druk mee bezig.









Geen opmerkingen: