donderdag 3 november 2022

Nuttig

De administratie weer bijgewerkt. Alles loopt prima (ik zal niet schrijven als een trein, gezien mijn ervaringen daarmee). Dankbaar dat ik niet uit de pas loop. En overzicht heb.

Op 2 november zond BBCFirst een nieuwe aflevering uit van MacDonald & Dodds. Het ging over een moord tijdens Allerzielen en werd dan ook (toeval?) op 2 november uitgezonden. Maar alweer haalde ik het einde niet. Dus kijk het wel een andere keer terug op mijn app. Dan voel ik me wel een oude muts, die op de bank in slaap sukkelt. Maar weet ook dat dit onzin is. Mijn wekker gaat om 05.30 en dan is het gewoon einde van mijn dag rond 22.00 uur hooguit. 




Leuke quote uit die aflevering:

DSI Mary Ormond: Anything odd or suspicious happened recently in your personal life?

DS Dodds: No. Nothing happens in my personal life.

Qua dat lijk ik op DS Dodds. Al hoop ik dat ik dan ook zijn analytisch vermogen heb. 

De zon schijnt nu, dus laat ik daar maar gebruik van maken en er nog even van genieten. Vanochtend vroeg al de was gedaan, slopen gestreken, wat kledingreparaties gedaan, Bless the House en dus mijn rondje 'nuttig bezig zijn' ook al weer afgevinkt. En mijn plastic en dat soort zaken plus oud papier ook net weggedaan bij het brengparkje. Stomme naam. 

Dan is het winkelcentrum denk ik het haalparkje.

Denk trouwens dat dat brengparkje ook weer op de schop gaat omdat we nu ook een klikko voor plastic en dat soort zaken erbij krijgen. 

Eind van de middag nog even mijn boeken (niet allemaal gelezen, want sommige vond ik eigenlijk na 2 pagina's stomvervelend dus maar niet aan begonnen) bij de bibliotheek in de bus gedaan. En nog even iets bij de Action gekocht net voor de winkel dicht zou gaan en het al donker werd. In die winkel is het al volop Kerstsfeer. Maar voor Kerst heb ik zo ontzettend veel in huis dat er niets nodig is. 

Keek naar Oogappels en wat is dit toch een goedgeschreven en gespeelde serie. 

Die Merel woont in de straat waar vrinden van mijn Opa en Oma woonden. Dat was dus ook een 'goede' straat. Die hele wijk was keurig en nog steeds.  Zij woonden een paar straten verderop. Tegenover de tennisbaan. 






5 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Geweldige serie die oogappels.

Bettie zei

Ik ken die serie niet dus ik weet niks van het analytisch vermogen van de hoofdpersoon, maar met dat van jou is niks mis! Ook niet met je gevoel voor humor. Ik kijk ook graag naar Oogappels

Iris Papilio zei

Zeker een geweldige serie! Alles inmiddels gezien op NLZiet.
En MacDonald & Dodds, ook een paar afleveringen van gezien al een eerdere serie. Het is een maf stel maar ze doen het goed samen.

Anoniem zei

Nothing happens in my personal life...
Hier is het meer van 'Ik heb geen sociaal leven' 😬

nicole orriens zei

Of is die serie misschien gewoon niet zo boeiend als je erbij in slaap valt?