donderdag 24 november 2022

Warm

Van de week kwam de trein en ik zag al dat het een heel kort treintje was. Veel te kort om alleen al op dit station iedereen van een zitplaats te kunnen voorzien. Dus alweer hutje aan mutje hangen, zitten en niet fijn. Het opgepropt zijn. Na een lange drukke werkdag. Met grote tas en laptoptas.

Bij een tussenstop werd er ook omgeroepen dat er niemand meer bij mocht. De trein zat vol. Propvol. Japans propvol. Dus bleven veel passagiers op het perron staan, zonder mee te mogen. 

En dan ook nog wederom vertraging, haha hoorden wij de omroeper zeggen, u merkt wel dat we heel langzaam gaan, maar dat is fijn want u staat daardoor niet te wankelen, dus blij dat ik op mijn eindstation aankwam - ook nog met moeite, want ook daar moesten er weer heel veel passagiers bij en in en wachten totdat iedereen eruit was..poepoeh. 

En dan de bus net zien wegrijden en weten dat je ook daar moet wachten, maar dat kon ik wel hebben na zo'n horrorrit. 
Om dit alles een beetje te omzeilen ga ik al eerder van huis dan nodig en ook weer later weg, maar het lijkt steeds voller te worden. Moeten we allemaal weer op kantoor zijn? Of werken we juist weer op kantoor omdat het daar 'warm' is.

Warm krijg je het in ieder geval wel van lekker dicht tegen elkaar aan staan/hangen/zitten. Heel warm. Zweterig warm.

Kreeg het ook warm toen ik besloot lekker op de fiets richting het GROTE winkelcentrum alhier te gaan. Beter fietsen dan de bus want zonnetje en blauwe lucht en ik krijg mijn portie beweging (klem zitten in een trein is toch echt weinig beweging) dus hoppa, jas aan, handschoenen en gaan. Handschoenen en jas veel te warm uiteindelijk. Had een rondje in mijn hoofd waar ik allemaal heen moest en wat ik moest regelen en zo lekker dat dit allemaal gelukt is. 

Zonder drukte (niet gaan als de kinderen uit school zijn), maar gewoon prettig. En ben ik ontspannen, dan krijg je dat ook terug. Had voor mijn verjaardag een nieuwe oude telefoon gehad van mijn dochter en qua model paste mijn oude doorzichtige hoes prima. Maar had pas vorige week door dat de camera op een iets andere plek zit en de oude hoes deze half bedekt. Ja...logisch dat je foto's nogal uhm..slecht waren. Nieuwe hoes aangeschaft. 

Dingen voor mijn hoorapparaat opgehaald. Kon je niet online bestellen, maar moest je voor naar de winkel. Heel fijn dat ze gratis zijn en onder het pakket vallen. 

Geen zin om de Hema in te gaan. Veel te druk en te warm. Wat ik daar moest halen, dat had geen haast en geen prioriteit. Wel langs de bibliotheek om een gratis boek op te halen en vooruit ook een boek uit de collectie (maar wederom geen zin om lang te zoeken, nul inspiratie en concentratie momenteel).

Thuisgekomen even kijken wat ik nog zou willen doen die middag. Oh ja, mijn voortuin even ontdoen van de bladeren die op mijn stoepje zijn blijven liggen, voornamelijk uit mijn eigen boom. Dus eigen stoep eerst.

Heerlijk dat het bijna af is, als het begint te regenen. Mag ik, met een karweitje wat afgevinkt kan worden, even niksen. Alhoewel; had me voorgenomen nog even een uurtje te gaan werken (Dat werden er twee). Hoeft niet van de baas hoor, maar die heeft totaal nul overzicht en die roept alleen maar dat het vroeger nog veeeeeel drukker was. 
Alleen vergeet hij erbij te zeggen dat we met iets meer FTE's waren, zo hoorde ik van collega's die er al jaren werken. Dus appels met peren vergelijken. Bovendien doe ik dit werk al een tijdje en hou mijn eigen tellijsten bij en zie dat het iedere maand meer en meer wordt. Mensen die aankloppen om hulp dus.

Hou niet van dit soort Rutte-achtige manier van antwoorden. Zeg dan gewoon dat het inderdaad aanpoten is met minder mensen, maar wel meer werk. Volgende week een veroordelingsgesprek en dan zal ik dit zeker ter sprake brengen.

Zo geen zin meer in dit soort omtrekkende bewegingen. Ik ben toch niet dom?








Nu de laptop uit en even verzinnen wat ik ga eten. Oh ja, had van mijn dochter hele dunne plakken kipfilet gehad gemarineerd, dus die kan ik in de airfryer bakken en dan in de salade doen in reepjes. Ook kreeg ik een zak met zoete aardappelen frites mee en dat lijkt me wel goed erbij smaken. 

De afwas doen, kleding voor morgen klaarleggen en dan ontspannen de avond in.







1 opmerking:

Petra zei

Op mijn oude werk, waar ik nu (dus) weg ben, gaan ze "een nieuwe uitdaging" aan.

De échte uitdaging is overigens: hoe word ik niet ziek bij deze werkdruk? of... hoe vind ik snel een nieuwe baan elders voordat ik gek word?

Maar officieel is de uitdaging: Meesterschap en Ondernemerschap. (Ondernemerschap ... binnen een bedrijf met honderden werknemers, vijftig protocollen en vijf afdelingen die iets te zeggen hebben over welk idee dan ook maar dat je zou kunnen krijgen). Anyway...

Succes, hang in there, en hopelijk ook snel een nieuwe baan voor jou. Pff.