vrijdag 10 februari 2023

Kippensoep

Moest vorige week in ieder geval soep maken. Dan eet ik toch groenten, ook al heb ik er geen zin in, door snothoofd en gezanik en gezever en het geeft me altijd een voldaan gevoel, zelfgemaakte soep. Weet wat erin gaat en dat het vers is.

Kan ook variëren ermee. Met noedels erbij, extra sambal, geroosterd brood. Zo blijft het lekker. Ook zonder. En niet na hoeven denken wat ik ga eten; ook fijn.

Jullie ook van die gerechten die altijd verwarmen?




6 opmerkingen:

Luz zei

Ja ik maak ook vaak kippensoep, beste medicijn. Ik laat een hele kip lang trekken, meer dan 6 uur van de botten en vel met groenten en kruiden, nadat ik vlees er al eerder vanaf gehaald heb. Daarna verse groenten erin en noedels, daar knap je énorm van op! Beterschap

izerina zei

Ja regelmatig kerriesoep met veel groenten,knoflook en gember

Lot zei

We halen grote botten bij de locale slager, op de circelzaag worden die in stukken gezaagd en 2 dagen gekookt, Hond krijgt elke dag een bot en daardoor heeft ze een prima stoelgang. De bouillon in porties ingevroren, balletjes ook in grote hoeveelheid gebakken in de vriezer en soepgroente ook. Om de dag soep bij de lunch. Ook van de buren veel tomaten gekregen en in stukken in potten geweckt
Als ik runder- varkenslappen of kip met korting in de winkel zie koop ik die en bij 2 kilo maak ik er stoofvlees van met boemboes, ook in porties ingevroren. Met noodles en een groente ook altijd zo klaar

Lot zei

Gisteren heeft partner hutspot gemaakt, lust ik zelf niet en dan maakt hij precies zoals hij het wil, 6 porties ingevroren en met ook altijd ingevroren gehaktballetjes ook makkelijk. Ik eet dan een gehaktbal met een andere groente

Anoniem zei

Chili con carne, grote pan, porties invriezen. Eten als chili, of als gevulde taco of wrap, of als bonensoep(even wat water en bouillonblokje erbij)

nicole orriens zei

Kippensoep vind ik een mooie klassieker! Hopelijk voel je je snel weer beter!