dinsdag 24 september 2024

Onnuttige kennis

Doordat ik als accountmanager door het hele land heb gereisd, weet ik vrij goed waar plaatsen liggen topografisch gezien.

Voor mij normaal, maar ik stam nog uit een tijd van het Shell-stratenboek en nul navigatie, dus je moest van te voren je route bepalen. En dus met je ogen zien dat Harderwijk boven Baarn ligt en dat Zwolle niet in het Zuiden van het land ligt.

Handig om te weten als er een trein is uitgevallen, welke omrij-route ik kan nemen en ik weet ook een beetje hoe daar de lijnen gaan. 

Kwam hierop omdat twee collega's een heel stuk verder weg zijn verhuisd. Voorheen woonden ze in hun werkplaats en ook nog jonge schoolgaande kinderen, nu allebei ruim een uur autorijden (zonder file) verderop. Denk echt dat ze zich heel erg verkijken op hoeveel tijd woon-werkverkeer van je dag afhapt. 

Begrijp uberhaupt dingen rondom werk niet zo, of juist heel goed, maar probeer dat te laten bij wie dat hoort. Ik ben geen leidinggevende tenslotte. En bekijk ik mijn salarisstrookje al helemaal niet. Dus laat het bij het niet begrijpen, maar gelukkig mijn probleem niet. 

Wel dat ik nog steeds geen nieuw inplanrooster heb gekregen, want er zijn door bovenstaande wat verschuivingen en minder inplanplekken. Al een paar keer aangegeven, maar graag of traag. 

Het was weer traag dus. 






4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Mijn topografische kennis Nederland stamt nog van de lagere school, derde en vierde klas. De plaatsen én de wateren werden er ingestampt en ik heb dat altijd heel handig gevonden. Nog steeds.

Lot zei

Ik kan me nog een kaart op school herinneren waar de rivieren en steden ware aangegeven maar zonder namen, dan moest je voor de klas met de aanwijsstok de genoemde plek aangeven.
Kaartlezen kan ik erg goed, en vind het ook in Nederland nog steeds leuk om de kaart bij de hand te hebben. Komende week van Zeeland naar Friesland en dan zit ik zeker op mijn kaart te kijken iov telefoon

Siebrie zei

Ik woon in België, waar ze blijkbaar kampioen 'commuten' zijn: gemiddeld 53 minuten enkele reis..... Ik heb werk gezocht waar ik in maximaal een half uur kan zijn, en dat lukt me zelfs met de elektrische fiets (soms zelfs beter dan met de auto!). Waarom zoveel tijd verdoen tussen allemaal leuke of interessante dingen? Het is toch ook niet zo dat je in de auto en de file goed kunt nadenken, of iets opschrijven, want je moet alert blijven.
Hier hebben zelfs de kinderen vaak een lange reis naar school, een uur met de bus, met een overstap is heel normaal. Alles om in 'de beste' school te zitten....

Anoniem zei

Oei, je salarisstrook niet lezen? Dat vind ik niet slim, er worden echt vaak fouten gemaakt en dan natuurlijk in je nadeel :) Controleer je je bankrekening/afschrijvingen ook niet dan? Als je je salarisstrook niet begrijpt: op internet kun je n heleboel uitleg vinden en ook je salarisadministratie. Doen hoor!