woensdag 11 mei 2022

Kapper = regen

 Was helemaal niet verbaasd dat het regende toen ik bij mijn fiets kwam. Want altijd als ik naar de kapper ga, dan regent het op de terugweg. 

Nooit op de heenweg, maar terug, als je haar gedroogd is en je weer blij bent met een frisse coupe. Die thuis alleen nog maar nat is. 
Daarom laat ik het nooit in model fohnen. Volstrekt overbodig, gezien mijn regenbuienaantrekkingskracht.

Nu eens na mijn werk, op het nippertje voordat de zaak sloot, een afspraak kunnen boeken. Want wist dat ik die dag zou thuiswerken en wist ook dat ik NU naar de kapper wilde. 

Dat je in de spiegel kijkt en denkt..."kan best nog" en een uurtje erna..."pfffffffffffffffffffffffffffff". En mijn zwarte geld kan ik er ook al niet meer kwijt. Liever per pin betalen. Ik spaarde altijd in een kapperspotje, dus nu moet ik dat maar een virtueel potje maken. 

Niet dat mijn kapper klauwen met geld kost, verre van dat. Maar nog een overblijfsel uit de armere tijden. Dat ik zeker wist dat ik kon gaan. Het geld er letterlijk was.

Zo; lekker gewerkt, stukje gefietst dus ook weer beweging gehad, nu even wat te eten maken en dan heerlijk nada de noppes de rest van de avond (hoop ik).

1 opmerking:

Iris Papilio zei

Naar de kapper gaan is heerlijk, als het maar goed geknipt wordt. Ben nog op zoek hier.. dus ik probeer uit... 🦋