maandag 9 mei 2022

Ontbijt op bed

De zon schijnt, er hoeft niets, dus heerlijk de tuin in. Sowieso genieten van een ontbijtje gewoon buiten. Dat is al ontspannend. Dan her en der de tuin een beetje in het gareel zien te krijgen. Onkruid tussen de tegels weghalen, ook aan de voorkant van het huis. Meteen maar de Annemiek-methode toegepast weer (zout in de ruimtes tussen de stoeptegels strooien; kost niks, werkt goed). Alle roze ingedroogde blaadjes opvegen uit de voortuin. Veeeeeeeel. Boom is nu wel uitgebloeid.

Boek van mijn slaapkamer meegenomen naar beneden vanochtend, nadat ik de wasmachine aanzette. Lezen kreng! Komt er te vaak niet van en in bed ben ik meestal al te slaperig. Gelukkig kon ik dit boek nog verlengen. Het laatste deel van de Cazalets-serie. Zo goed geschreven.

Genieten van tweedehands BBQ-lucht. Hoef niet zelf de kooltjes heet te maken, maar ruik het wel. Blijf ik een heerlijke geur vinden. Niet die verbrande worstjes, maar die kooltjes dus. Of gewoon een vuurtje.
Zou graag een lekker fikkie willen stoken! Maar met dit droge weer lijkt het me niet handig wat in de hens te steken in de tuin.

Ene kind deed de groeten uit een Scandinavisch land (voor werk), andere stuurde lieve foto's van de kleinkinderen en een mooie uitspraak over mij voor Moederdag. Heb liever dat mijn kinderen niet alleen maar op die ene dag zich realiseren dat we van elkaar houden en er voor elkaar zijn, maar al die andere 364 dagen ook.

Eerlijk gezegd erger ik me aan deze opgelegde commerciële (Moeder)dag. Moeder moet luchten krijgen, bloemen of nog erger,  van die ingepakte douche/bodylotion combi's of een plantje. Dan telt een lief briefje, of zoals heeeeel vroeger een onderzetter van wasknijpers toch veel meer voor mij. Of ontbijt op bed met thee van lauw kraanwater gemaakt en een boterham met hagelslag, zonder boter.

Toen al vroegen mijn kinderen wanneer het dan "Kinderdag" zou zijn. Slimmerds!


Afbeelding van Jazella via Pixabay  
5 opmerkingen:

izerina zei

Mijn ouders zeiden dat Sinterklaas kinderdag was

Marlou zei

ha Cellie,

ha! Ik deel je mening over moederdag.
En dan meteen maar ook over vaderdag.
Al dat commerciële gedoe!
Ik ben er niet van.
En ik doe lekker niet mee.
Ik zat om 11 uur al in de bioscoop en daarna op de fiets...

Dagdag!

Lot zei

Al 40 jaar gebruik ik een mapje van vilt om de naalden in te bewaren, geknutselt door dochter op de kleuterschool. Dat was nog eens een moederdagcadeau, gebruik het elke week wel eens.

Siebrie zei

Mijn dochters knutsel(d)en zelf wat op school, of maken en beschrijven een mooie kaart. Ontbijt op bed doen we niet, daar houd ik niet zo van; samen ontbijten doe ik dan liever (door de week eten we allemaal op andere tijden).

Iris Papilio zei

Mijn ex en ik hebben nooit aan vader- en moederdag gedaan voor onszelf. Als kinderen zelfgemaakte cadeautjes hadden vonden wij dat prima! Maar we gingen toch wel altijd op bezoek bij de oma's en de opa's. Ik houd niet van ontbijt op bed, nog steeds niet...