zaterdag 28 mei 2022

Oppassen

Twee dagen (en volle dagen ook, ze stonden al om 07.15 uur op de stoep) en de laatste dag kwam hun vader ze pas rond 18.00 uur ophalen, opgepast op de kleindochters. 

Had een streven om vooral ze niet voor de tv of achter een tablet te zetten, maar om lekker naar buiten, naar de speeltuintjes in de buurt te gaan, te knutselen, spelen met elkaar, maar ook ze alleen te laten spelen, met vouwblaadjes, lego en duplo, de barbie's, voorlezen uit boeken, even naar de buurtsuper samen en om zo de dagen door te komen. 

Tussen de middag al van te voren volkorenmacaroni gemaakt. Op de BSO en het KDV zijn ze gewend om tussen de middag iets warms te eten, dus dat ritme hield ik ook maar aan. 

Oudste kleindochter ontdekte de volkoren beschuit. Lekker met boter Oma! Gezellig om eerst rustig samen te ontbijten vooral als ze al zo vroeg hier waren. 

Die speeltuintjes bleven trekken. Gewoon lekker spelen en buiten ook nog eens. Jongste doet alles na wat haar oudste zus doet. Dus viel af toe van de schommel, toen ze dacht even te zwaaien naar Oma. Of de wip-wap wipte wat al te hard voor haar. Maar even huilen en daarna weer door. 
Haalde de tweede dag voor de lunch poffertjes. Instant succes! (Inspiratie van Gerdi Verbeet die haar kleinkinderen daar ook graag op tracteert). En moest heel snel een nieuwe broek en rompertje kopen, want zeiknat geplast, door de luier heen. Oud broekje van haar zus was nog veel te groot, dus dat was echt even nodig een passend setje. Blij met die Zeevarende heer in de buurt.

En dacht dat ik wel met ze in de bus (zonder kinderwagen hahah teveel gedoe, want ook nog een kaartje kopen bij de chauffeur voor oudste kleindochter) naar het winkelcentrum kon gaan (even iets anders) een kinderijsje bij de Hema halen en oh foute inschatting even naar een mega speelgoedzaak. 

Jemig...ik werd zowat hysterisch van zoveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel aanbod en de kinderen ook. Wegwezen! Jongste ging lekker op de vloer liggen, staan doen we niet meer, dus die pakte ik maar onder mijn arm beet en hoppa...door! Terug in de bus zaten we op de voorste bank, dus goed uitzicht voor die twee dames. En zo leuk dat oudste eigen kaartje had. 
Nog niet koud thuis werd er alweer een speeltuinverzoeknummertje aangevraagd.  Pfffff...Oma moet eerste even bijkomen, maar we gaan zo. Wel in de buurt zodat we de auto van papa zien, dames!

Nu is alles weer opgeruimd, af en toe nog een snipper Unicorn, maar was weer erg leuk. Ja, vermoeiend, maar krijg wel energie van hun enthousiasme en hoe lief ze samen zijn. Nou ja, op wat gegil na dan. Het zijn net mensen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel druk maar wel leuk,zeker voor je kleinkinderen

Anoniem zei

Superleuk voor jullie alledrie! (Bettie)

Mevrouw W. zei

Druk, maar wel leuk.

Iris Papilio zei

Druk ja, maar je hebt er vast veel voldoening van! Je kunt het gewoon allemaal, is toch geweldig! 👍🏼🦋

Petra zei

Je bent een gouden oma voor je kleinkinderen. En een gouden moeder voor je kinderen, omdat je hen zo kunt steunen. (En nee, daarvoor hoef je niet elke keer 'ja' te zeggen, natuurlijk).

Anoniem zei

Ik neem mijn petje voor je af. Twee volle dagen in je eentje oppassen. Ik heb een kleindochter van ruim anderhalf. Ze logeert hier weleens maar vind het al een hele klus, terwijl ik het samen met mijn man doe. Het is wel heel gezellig. Hoe deed ik dat vroeger met drie kleintjes? En man toen veel weg. In mijn herinnering ging het heel makkelijk.

Groet, Elly

Mevrouw Niekje zei

Hoi, ik had volgens mij een reactie achter gelaten, maar zie deze niet terug... misschien niet goed geklikt op publiceren. Ik denk dat jouw kleinkinderen later hele leuke herinneringen hebben aan oma. Ik heb dat zelf ook en dat komt door alle leuke dingen die we deden en lekkere dingen die we aten!