dinsdag 24 mei 2022

Zachtjes tikt de regen..oh nee; KEIHARD tikt de regen!

Heerlijk; als je uit het raam van je kantoor kijkt, je de regenbuien al aan ziet komen. Moet je straks weer doorhenen. Eerst naar het station lopen. Daar is het weer droog, want binnen. Dan maar in de stoptrein gestapt, want geen zin om nog een kwartier te wachten. En toch is die stoptrein er later dan de intercity. Maar goed; op het eindstation door de regen naar het busstation. Het regent nog steeds hard. En uiteraard ook weer vertragingen bij de bussen. Dus lekker vol ook door de regen natuurlijk.

Bij mijn bushalte eruit en bij de fiets aangekomen eerst al het water uit mijn oude fietstassen gieten. Daarna, met dank aan jullie, de vuilniszak die in de fietstas zit om mijn laptoptas gedaan. En op weg naar huis. Viel me nog mee hoe natgeregend ik was. Ja, natte schoenen en jas en sokken en onderkant broek, maar als dat alles is.

Kleren uit, relaxkleding aan (pyamabroek en lange nachtjapon hahah!) en daarna eten maken waar ik al over nadacht in de trein. 

En dan even niets meer doen wat met werk te maken heeft. Niet denken aan de superdrukke dag, aan een leidinggevende niet niet leiding geeft, veel mensen met problemen aan de telefoon, collega's die standaard nooit kijken in roosters maar gaan piepen als het niet uitkomt, hardware die het niet doet en niemand weet dat ik Repelsteeltje heet....

KLAAAAAAR!

Gelukkig het begin van de Repair Shop kunnen zien. Word altijd blij van vakmensen die dingen kunnen maken en herstellen. Met liefde en respect.  En blij dat ik gisteren lekker in de tuin heb kunnen rommelen. Sering flink heb gesnoeid, met de hoop op meer bloei volgend seizoen. Knippen en zagen dus.

Nog even de afwas wegwerken, lunch voor morgen maken voor mee naar mijn werk en dan relaxen. Even wat lezen en very boring, op tijd naar bed, want die wekker gaat toch echt vroeg.
4 opmerkingen:

izerina zei

voor de land/tuinbouw is dat water gelukkig wel goed.

Iris Papilio zei

Nou dat was me het reisje wel! Gelukkig viel het achteraf mee!

Nicole Orriëns zei

Stromende regen is vooral leuk als je comfortabel thuis bent en niet meer de deur uit hoeft.

Mevrouw Niekje zei

Gisteren twee keer helemaal doorweekt, eerst van school naar huis, daarna van sportschool naar huis. Gelukkig was het niet koud en waren het maar korte ritjes. Vandaag voor en na de buien hier. Morgen is het geloof ik weer hele dag droog. Fingers crossed.