vrijdag 23 september 2022

Eerste keer

Maakte voor de eerste keer dit seizoen weer eens soep. Was nogal inspiratieloos en wilde perse NIET naar de supermarkt, want wist dat ik daar door de knieën zou gaan voor alle verleidingen. Dus even nadenken en kijken wat ik op voorraad had. 

Genoeg om een lekkere gebonden courgettesoep te maken. Gebonden door de laatste krieltjes die er ook nog lagen, erbij te doen. Pittig door de komijn. 




En rustgevend al het snijwerk. Mijn laatste uien erin. Knoflook. Uiteraard eerst aanfruiten en dan de courgetteblokjes fruiten voor extra smaak. Water en bouillonblokje erbij (ZET BLOK hoor ik in mijn hoofd) en na het gaar koken de staafmixer erop. 

Doe in mijn kom dan graag een lepeltje Griekse yoghurt erop. Maar hoeft niet. 

Fijn dat ik inspiratie kreeg en gewoon kon kijken naar wat er is, niet naar wat ik zou begeren of wat me even 'verlichting' brengt en dan toch verkeerde keuzes maken. Bewust blijven van hoe dat werkt in mijn hoofd.

En deze week ook voor het eerst sinds de zomer weer sokken aan. Naar mijn werk, maar ook in de avond thuis. Goed advies van een lieve geestige blogvriendin, die altijd sokken draagt in bed. Warme voeten zijn belangrijk om je warm te voelen weet ik, ook al is het in mijn huis nog helemaal niet koud. Ook in bed, want nog steeds 'zomer-opstelling' (laken en een dunne sprei). Maar denk dat ik dit weekend toch maar mijn zomerdekbed met hoes erop ga doen. De zomer is voorbij. Echt!

Dus soep en sokken. En de eerste paddenstoel in het gras in mijn tuin zag ik ook al! Eikels al eerder gezien in de vorm van ex-schoonzoon.

7 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Ik had courgettes in de tuin en daar heb ik soep van gekookt. Lekker hoor.

Petra zei

Die eikel-schoonzoon is (helaas?) niet seizoensgebonden, ha ha.

mrs H. te B. zei

Kindred spirits! Ik schreef net ook al over sokken, verwarming, gordijnen......

Marie zei

ik raapte al hazelnoten voor mijzelf en walnoten voor dochter.Hier ook weer sokken aan en vandaag zelfs een trui, wel van katoen. ik droom weer van ovenschotels , stampotten en stoofperen.... en bij mij is het zomerdekbed er al af en het herfstdekbed er op.

Mevrouw Niekje zei

Hahahaha.. eikels gezien, ik lachte me rot om die onverwachte wending in de zin! Heb vandaag vegetarische bruinebonensoep gemaakt, met zelfgetrokken groentebouillon van alle afsnijdsels uit de vriezer. En verder met de laatste zielige peentjes uit de koelkast, nog wat prei, aardappel, uit en knoflook. Niets bijzonders, maar heel lekker en ook goedkoop.

Kliefje zei

Hé: ik lees over mezelf ;)

Iris Papilio zei

We moeten weer geloven aan een ander dekbed en sokken... Hier dit weekend ook lekker geregeld!