vrijdag 16 september 2022

Vervoer

Nog minder treinen naar de stad waar ik werk. De vroegere viel uit, de iets latere ook. Alle twee intercity's. Sta je daar in je planner te plannen. Of nog vroeger weg, of later, maar later betekent ook nog vollere treinen en bussen. En nog minder kans op een zitplaats.

En voor de terugweg keurig gekeken op de reisplanner, half uurtje voordat ik zou vertrekken; ja hoor, mijn trein zou gaan. Toch bleek op het station aangekomen dat deze niet ging. Dus weer omrijden en zorgen dat je voor in de trein gaat zitten (oh nee..staan), zodat je in de overstap-stad die paar minuten overstaptijd haalt. Ook daar staan.

Dan nog de bus naar huis en dan 'lekker' thuiswerken. En vandaag ook want er is een nationale streekvervoersstaking. 

Pffffffffffffffff....

Maar, nog maar 1 dag werken en dan weer even niks. Oh nee...afspraak met de kapper. De laatste tijd heb ik nul afspraken. 

Weer een hele middag bellen met mensen die achterstanden hebben op hun vaste lasten. Wijs ze op de gemeentelijke energietoeslag. Ik douche zelf al anders. Sowieso deed ik dat al minder lang, maar nu pas ik de Annemiek-methode toe. Natmaken en als je jezelf inzeept de douche uit en pas weer aan als er afgespoeld moet worden. Nu nog te doen, want niet koud. Hoop dat het went in de winter. Nu alvast wennen aan minder warm water gebruiken moet schelen. Hoop ik.

Zag een interessante serie. Over mensen die als bergers werken. Als je langs de weg stil komt te staan, door pech of een ongeluk dat komt er zo'n mega grote wagen jouw auto optakelen en wegslepen. Naar jouw garage of een andere plek.

Een paar keer in zo'n wagen gezeten, naast de bestuurder toen mijn auto pech had onderweg. Dan zie je de snelweg van een andere kant. Vooral als je geen ANWB contract had (maar die andere: Route Debiel noemde ik het toen) dan wordt je niet geholpen, maar weggesleept. Mag je eigen garage het oplossen. 

Maar ook dus bij ongevallen. Worden de kapotte auto's van de weg getakeld en meegenomen. Mooi om te zien vind ik. 


Iemand wel eens in zo'n grote bergerswagen meegereden?  Met je auto achter je opgetakeld?




3 opmerkingen:

Lot zei

Ja in Frankrijk, ongeluk met de aanhanger. De aanhanger werd op de bergersauto getrokken en de auto zelf gesleept. Wij in de Bergerauto en de honden konden in de auto blijven.
Weet niet wat zij er van vonden.

nicole orriens zei

Nee, ik heb nooit in zo'n bergerswagen gereden gelukkig. Maar het lijkt me wel een belevenis.

Jeanneke zei

Ja, diep in Duitsland, pech met auto vol hulpgoederen voor Bosnië, die ging op de bergerswagen naar een garage voor reparatie en met vijf uur vertraging konden we verder.
Eén groot avontuur, die reis......