dinsdag 13 september 2022

Het nieuwste boekje van Herman Koch

Leende uit de bibliotheek een boek, ook over een toevallig lid van het koningshuis, maar dat was al in 2022 gepubliceerd. 

*De onbekende belevenissen van Prins Willem-Alexander door Rodaan Al Galidi*.  Met veel gevoel voor humor geschreven. Hoe een troonopvolger in feite een gouden kooi zit.  

En een paar jaar terug las ik het boek van Arjan Lubach wat ook over een lid van een Koningshuis ging, een thriller met de titel IV.

Heel toevallig zat Herman Koch alleen bij Arjan in zijn talkshow. Meer bliefde hij niet. En gaf nog een groot interview in de Volkskrant. Meer had hij niet nodig, de schrijver die de allerbeste is van Nederland. Twee interviews. Klinkt toch een beetje Mulish-achtig.

De rest van Nederland zou hierna naar de boekenwinkels vliegen (zei hij nog net niet). 

Wat een dedain zeg. En ook helemaal niet nieuw zijn idee. Een beetje uitgemolken zelfs. En geschreven om direct verfilmd te worden op Netflix. 

Over een melkkoe gesproken.


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Herman Koch, zwaar overrated en zijn eerste leesbare boek moet nog geschreven worden maar daar heeft hij wel een goede ghostwriter voor nodig.

nicole orriens zei

Ik heb er vagelijk iets over gelezen over zijn nieuwste boek. Ik ken hem vooral van het boek Het Diner.

Janne zei

Ik ben geen fan van de boeken van Koch. Deze laatste zal ik dus niet lezen.

Anoniem zei

Herman Koch vind ik een goede schrijver. Absoluut niet 'zwaar overrated'. Kwestie van smaak.
Misschien heeft hij geen zin in meer interviews . En zijn nieuwe boek zal inderdaad wel goed worden verkocht, ook zonder veel publiciteit. Moet hij helemaal zelf weten, ik vind het wel grappig.

Bertiebo zei

Zegt hij zelf dat hij de beste schrijver is? Dat vind ik grappig, maar ik ben het niet met hem eens