dinsdag 20 september 2022

Vis

 Als sardientjes stond ik in de bus vanochtend, in de trein (welke? - weer uitval en weer vertraging) kon ik zitten. Maar nam de langzame trein en deed er voor mijn gevoel uuuuuuuren over. Later dan mijn planning op het werk, maar valt allemaal reuze mee. Ik wil gewoon niet haasten en rustig beginnen. 

Terugweg wel haast, want de leidinggevende kwam lekker laat en begon pas met ons te praten toen we naar huis wilden. Dus heb het afgekapt - kom maar gewoon op tijd en begin zo'n gesprek ook op een normale tijd - en dan nog weer een trein die de helft van de lengte had, dus proppen en ook nog te laat, dus nog meer proppen. De trein ervoor was uitgevallen. Als sardientjes weer allemaal in de trein gepropt. 


Afbeelding van Mikel DLM Fotografía via Pixabay 



Het station voor mijn uitstaphalte was zo mogelijk nog drukker. Daar moesten ze Japanse duw-in-de-trein mannetjes inhuren. Op mijn station aangekomen was het erg moeilijk, terwijl ik al verkast was naar de plek bij de deur, om uit de trein te komen. Ook omdat sommige mensen al begonnen in te stappen terwijl er nog een hele bups uit moest. Dus dwong die instappende dame om weer eruit te gaan. Kom op zeg!

Bus terug idem dito. Toen was ik wel klaar met het vissige gevoel. 

Blij dat ik al een bakse eten uit de diepvries vanochtend had klaargezet. Alsof ik aanvoelde dat vandaag druk en zwaar zou zijn. 

6 opmerkingen:

izerina zei

Je zou mensenvrees krijgen

Alice K. zei

Och jakkes! Wat een strijd moet je leveren tijdens jouw reistijd! Mag je echt niet wat vaker thuis werken? Ik moet zelf een kwartiertje met de trein naar mijn werk en dan nog 5 minuten in de bus. En dan kan ik rustig de overgang van thuis naar werk beleven en omgekeerd. In de stiltecoupé, die redelijk stil is. En waar ik ook kan zitten...

Veel sterkte!
groetjes Alice K.

Nicole Orriëns zei

Tsjonge, ik kan me voorstellen dat het niet prettig reizen is op die manier. Zo als haringen in een tonnetje.

Mevrouw W. zei

Wij leerden vroeger dat je eerst de mensen moet laten uitstappen en dat leerden wij onze kinderen ook weer. Maar ja, sommige mensen zijn wel heel erg van ikke ikke ikke...

Aleida zei

Enorm vervelend, zo'n eivolle trein. Toen ik nog met de metro reisde, deed ik tijdens de spits een light versie van stage-diving bij uitstappen, maar dat is bij een trein minder handig, qua hoogteverschil

Bertiebo zei

Dat is echt vervelend. Ik heb het altijd fijn gevonden dat ik op de fiets naar school kon of lopend. Dat was een gelukkie. Goed dat je die leidinggevende afkapte. Wat idioot van zo iemand.