woensdag 27 september 2023

Blinde vink

Mijn dochter had al een kleine week last van een oogontsteking. Naar de huisarts geweest, volledig nagekeken op wat het zou kunnen zijn. Dat was het allemaal niet. Druppels meegekregen, maar het werd erger in plaats van rustiger. Zo'n lekker dichtgekoekt oog, rooddoorlopen. En ook zwol haar ooglid op.

Haar vriendin had hetzelfde. Aan beide ogen, dus die kon bijna niet meer zien. Kreeg antibiotica. Ook zij diverse keren naar huisarts, niets hielp, werd ook alleen maar erger en dus uiteindelijk naar oogarts in ziekenhuis doorverwezen. Die constateerde dat het een virus was, geen bacterie en gaf medicatie (kennelijk een paardenmiddel) en dat gaf al snel verlichting.

Dus nu hoopt mijn dochter, die alleen maar schoonhouden met kamillethee als advies kreeg, op een zelfde doorverwijzing. Dus vandaag even oppas/taxi etc spelen. 

Blij dat ik dat voor haar kan doen.


Image by minka2507 from Pixabay


 

5 opmerkingen:

izerina zei

Beterschap voor je dochter

Bertiebo zei

Dat is gek, ik had deze week ook een ontstoken oog. Best pijnlijk. Ik ben niet naar de dokter geweest en heb alleen gekookt water gebruikt om het schoon te maken/houden. Nu gaat het langzaam beter.

Luz zei

Wat zielig... Gelukkig gaat het weer over maar wens haar beterschap

Lot zei

Ik heb ook eens een virus in beide ogen, duurde lang voor het over was daarna moest ik ogen regelmatig blijven schoonmaken door te poetsen met flink natte wattenpad waar een drupje babyshampoo in zit. Van buiten naar binnen flink poetsen, dat verzacht en geeft schoon gevoel. Tip vd oogarts zelf dus

nicole orriens zei

Jeetje wat een gedoe. En vervelend dat de huisarts blijkbaar eerst de verkeerde diagnose stelt...