donderdag 24 augustus 2017

Bange schijterd

Later vandaag moet mag ik naar een therapeut. Ik weet waar het gebouw zich bevindt. Ongeveer. Dus zoek het helemaal uit met Google Maps. Kijk bij wijze van spreke wat voor kleur gordijnen er hangen en waar de bel bij de voordeur is.

En bereken hoe lang ik erover doe. Op de fiets (durf ik dat al, zijn er stoplichten onderweg, moet ik ergens afstappen, klapt mijn fiets niet in elkaar en waar zit er dan een fietsenmaker en en en...) of met OV (Heb ik genoeg saldo op mijn kaart, wat kost het me (kan beter denken: wat levert me dit op - rust in mijn hoofd!!!) Hoe laat moet ik van huis om op tijd (erg belangrijk; heb een hekel aan te laat komen. En te laat komers) er te zijn. En wat doe ik aan. Je kan namelijk maar 1 x een eerste indruk maken.

Ontspan....je doet dit voor je eigen welzijn. Het hoeft niet. Maar omdat je graag van de spinnenwebben in je hoofd af wil en eigenlijk gewoon meer ruimte wil durven innemen. Nu doe je dat alleen maar met je lijf. Je ziet er sterk en rustig uit, maar zo voelt het niet.

Het is heel veilig om ver weg in Vinexland, waar toch niks gebeurd,  altijd in je achtertuin het leven voorbij te zien trekken, maar staat er ook niet ergens geschreven dat je je licht niet onder de Korenmaat moet zetten?

En tegelijkertijd schaam ik me ook. Voel ik me een enorme aansteller. Ik ben relatief gezond, geen relatieproblemen, mijn financiele toestand vormt momenteel geen probleem, krijg lieve appjes van dochter en schoonzoon uit hun vakantieland..heb een dak boven mijn hoofd, te eten.

Is het dan allemaal zo ernstig?
7 opmerkingen:

Anoniem zei

Als er zoveel beren op de weg zijn en je zo slecht met jezelf het fijn kunt hebben.JA!!

Unknown zei

Ooo dit is zo herkenbaar!! Inderdaad wat vlasje zegt: als je zoveel beren op de weg ziet, dan is dat genoeg reden om te gaan. Of je nou een dak boven je hoofd hebt, "niks te klagen hebt", dat argumenten gaan helemaal niet op als het in je hoofd niet goed zit! Ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg hiervan :)

Anoniem zei

Ik snap je best. Sterkte en succes!

Lot zei

Ja natuurlijk en ook omdat je het waard bent om weer te gaan genieten.

pourquoi pas ??? zei

Het is zo herkenbaar dat ik gewoon moet glimlachen. Hup, schop onder je derriere en gaan. Je zal zien hoe prettig het is. dikke knuffel.

Anoniem zei

Ik ga mijn derde en laatste jaar therapie in, het einde is in zicht. Ik had/heb ook niets te klagen... maar ben nu pas in staat er ook van te durven genieten. Gaan!!

Petr@ zei

Gaan hoor, zet hem op!!
Liefs