vrijdag 4 augustus 2017

Never been to me of zoiets

Fijn geslapen, al moet ik wel wennen aan een andere gevoel in ondersteuning. Ander gevoel als ik het bed uitga; dat ik als het ware een kontje krijg van de veren van het bed. Wat prettig is want voor ik het weet sta ik naast mijn bed en hoppa....door naar de wc.

Foto van Pixabay

Wel rustig geslapen, maar nog steeds win ik elke ochtend de weddenschap met mezelf of de zon nu al wel of nog niet op is. Meestal nog niet; dus mag ik nog even slapen.

Vandaag was alles in de tuin weg- of omgewaaid. Raapte ik dat op, waaide het alweer om. De rupsen eten gestaag door. Kijk, het grappige is dat als je zegt dat je van beestjes en de natuur houdt, je deze plaag eigenlijk ook zou moeten accepteren. Dat je mooie groene haagjes na een paar dagen bruin zijn geworden en er niets aan te doen is. De haagjes die je zoveel plezier gaven want het was zo leuk om ze mooi strak te knippen. Straks is er niks te knippen meer. Alleen uit te graven ben ik bang.

Nou ja...ik zit in mijn hoofd al te bedenken wat ik daarvoor in de plaats kan zetten, wat ik nu kan stekken in mijn tuin, wat ook niet onplezierig is. Om te fantaseren. Hoe ik dat ga uitvoeren; dat komt dan wel weer. Komt tijd; komt raad.

Dacht even de witte was buiten te hangen, maar gezien de rug waren dat teveel lastige handelingen en de was maar binnen ophangen. Ramen tegen elkaar open en dan wappert het ook snel droog.

Heb vandaag alle 'geinige' koelkastmagneten weggehaald. Opeens vond ik het zo misplaatst; een halve koelkastdeur met souveniers uit alle steden van de wereld, gekregen van mijn kinderen - zij zijn de reizigers - , terwijl ik al jaren nergens heen ga. Bijkans niet eens het dorpje uit. En waarschijnlijk ook niet meer ga. Dus weg ermee. Alleen een dienstmededeling van de woningbouwvereniging en 24000 magneten hangen er nu. En een dingetje van een museum.

Vind het altijd nogal schurend als ik mensen hoor zeggen dat ze nog echt moeten reizen, die net terug zijn van een lange reis. En daarvoor nog een reis, en daarvoor nog eentje, en nog eentje. En dan denken dat hun leven niet ok is als ze al die plaatsen en plekken niet hebben gezien. Want daar kunnen ze waarschijnlijk zichzelf vinden. Joh...jezelf ligt gewoon in het laatje, rechtsonder!En ach..misschien hang ik ze, die souveniers,  wel boven -  op mijn Whiteboard. Maar had behoefte aan verandering.
Misschien is dat wel de erwt die ik voelde. Dat er zaken veranderd kunnen worden. Gewoon doen.

Vanmiddag de schoenen aangewurmpt  en maar een eind gaan lopen. Dacht nog aan ergens aan een terrasje zitten, maar ook dat vond ik bij nader inzien toch maar niks met alleen me & my shadow. Ik ken al mijn eigen verhalen al, dus om nou een uur weer tegen mezelf aan te zitten praten...La maar.

Maar wel gelopen en nu een kop thee. En oh ja; weekend.4 opmerkingen:

vlasje zei

Met een boek op een bankje is ook niet slecht.

PetraH zei

Fijn dat je goed geslapen hebt op je nieuwe matras. Ik wens je de komende nacht ook weer een goed nachtje toe. En oh, ik geloof toch dat ik die serie maar eens moet gaan kijken. Ik vond het begin niet zo leuk, maar misschien moet ik daar even doorheen?

Petr@ zei

Goed dat je lekker hebt geslapen op je nieuwe matras, al is het wel even wennen.
Onze tuin was ook een rommeltje, ik had mooie tomatenplanten, helemaal geknakt dus nu in de kliko helaas

Anoniem zei

Blij voor je dat je matras bevalt en die erwt? Niet gevoeld?
Soms moet je gewoon eens schoon schip met dingen maken. Dingen die een tijdje geleden nog heel belangrijk waren of leken, kunnen nu wel minder waarde hebben. Ik doe ook af en toe een rondje, in de kasten maar ook erbuiten. En dan zet ik accessoires allemaal weer anders neer. Zo jammer van je buxushaagje.. tja wat ervoor in de plaats.. Ik heb aan beide kanten een hederaheg. Een kant zat er al. De andere kant 4 jaar geleden tegen de andere lelijke betonnen woningbouw schutting gezet. Die is helemaal dicht, gaat snel, maar die groeien zo verschrikkelijk hard.. Overdreven gezegd word je tuin smaller als je ze niet op tijd snoeit..
Dus ik raad zo'n heg niemand aan. Benieuwd wat je gaat besluiten tzt. Fijne weekend!
Gr Trees