donderdag 3 augustus 2017

Make your bed and lie in it

Het positieve van een dag niet weten hoe je je stemming kan omkeren is dat de dag erna - meestal - de zaken toch er weer anders uitzien. Omdat ik dat wil.

Dat zijn ze niet natuurlijk, - er is niets veranderd - maar het ziet er wel anders uit. Of ik bekijk het anders. Dat besef maakt ook dat die donkere dag toch ergens een randje licht heeft. Niets is blijvend uiteindelijk.
Tenzij ik 3000 eieren achter elkaar eet.

Had verleden week samen met mijn zoon - voor het sjouwwerk en auto en ook de gezelligheid - bij dat grote gele warenhuis matrassen in de aanbieding gekocht. Een paar weken ervoor had ik al proefgelegen, nou vooruit, gezeten, want liggen durfde ik niet; had grote sleurhutbejaardenkar bij me en oh oh oh stel je toch eens voor dat iemand dacht dat ik daar al mijn miljoenen in had gestopt en 'm wegreed. Terwijl ik hulpeloos Prinses op de Erwt nadeed.

Maar ik weet heel goed hoe mijn huidige matrassen liggen en lagen, wat voor soort goed uit de testen komen (dank voor de tips!) en bij mijn budget passen. Vielen onder mijn budget Inventaris. En kwamen uit potje "Gemiddeld met advocaten van".

En met 25 jaar garantie...moet nog maar kijken of IK die 25 jaar ga halen. Bon goed bewaren dus. Van de matrassen.

Die matrassen komen opgerold uit het magazijn en moeten een aantal dagen uitgerold liggen, zodat de veren in het matras weer optimaal uitgeveerd zijn. Dus minstens 72 uur laten liggen. Geen probleem want door mijn rugpijn kon ik sowieso niks sjouwen of sjorren noch op bed leggen, dus lekker laten uitveren die matrassen. En er begerig naar kijken.

Een paar weken terug had ik bij de Lidl een onderlaken gekocht met een hogere matrasmaat, hoger in de zin van 25+ cm. En dat kwam goed uit, want ik zag net dat het onderlaken dat ik bij de I kea had gekocht een verkeerde maat is. Te laag voor de matrashoogte. Gelukkig is de molton wel goed. Nou ja....maar weer een keertje de truc met de bussen doen.  Heb ik alweer een uitje!! De nieuwe matrassen heb ik op de oude gelegd; op die manier heb ik een hogere instap en een soort van Do-it-yourself Boxspring. Bevalt het niet kan ik altijd nog de oude matrassen wegdoen.

En even pauze tussendoor want alles achter elkaar afraffelen, dat bevalt mijn rug nog niet zo. En he....ik heb de hele dag de tijd.
Mijn dochter heeft als bijbaan ooit voor een hotelketen gewerkt als kamermeisje en daar had ze voor de hele hotelkamer 11 minuten. Dus bed verschonen, badkamer schoonmaken, schone handdoeken, prullenbakken legen en stoffen en stofzuigen. Zit er bij mij net 1 kussen in een hoes.

Net mijn hogere bed opgemaakt. Dat is wel makkelijker, om op dat hoge bed een dekbed in de dekbedhoes te krijgen. Minder bukken. En het ziet er zo uitnodigend uit dat het bijna zonde is om erin/erop te gaan liggen. Haha!!!

Zo nog even de slaapkamer stofzuigen, dan voelt het helemaal 'netjes' en af. En ben zo benieuwd of ik vannacht die erwt nog voel.

Grappig - tenminste herkenbaar grappig nu met rug - is dat Frankie en Grace het in hun rug kregen en de hele dag op de grond lagen, want konden telefoon niet vinden en op de plek van de vaste telefoon lag de afstandsbediening. Je moet die scene even voor je zien, maar de zoon van Frankie kocht toen maar van die alarmsystemen, waar je zo'n ding om je hals draagt met een alarmknop.
Waarop zij zegt dat hij - sinds ze dat ding heeft - stukken minder vaak belt. Dus is dat ding er eigenlijk voor zijn gemoedsrust.

Ik zorg er altijd voor mijn mobieltje opgeladen in mijn broekzak te hebben, want dat lijkt me wel heel erg rottig..dagen hulpeloos liggen zonder opgemerkt te worden.

Oh ja...herinner me iets grappigs. Een kindje uit de buurt loopt hier vaak met haar broertje over de stoep om te spelen en ik was gisteren 3 takjes aan het snoeien, waar ik bij kon in de voortuin. Vraagt ze aan me of ik pas ben verhuisd. Of ik al lang hier woon. Grappige vraag, want ik woon hier al 24 jaar en zij net een jaartje. Het sloot wel aan bij mijn onopgemerkte gevoel. Maar maakte me ook aan het lachen. Er praat in ieder geval iemand tegen me toch!

Ondertussen zijn de zonnebloemen (ja, ze komen uit!!)  buiten alweer omgewaaid, net als de Vlinderstruik in grote pot. Lastig om die iedere keer op te rapen, maar wel goede oefening in bukken door de knieeen.

Volgens een Marokkaanse schrijver buk ik als zijn moeder; gewoon vanuit de heup buigen, zonder je knieeen te gebruiken en dan op die manier dweilen, je tenen lakken, het gras bijpunten...

Kom...de stofzuiger roept!Foto van Pixabay

13 opmerkingen:

Ivy zei

Dat wordt vast lekker slapen vannacht. Welterusten alvast.

Ik heb Frankie en Grace ook ontdekt op N.flex). Het is echt een gave serie hè?

Anoniem zei

Jij gaat zalig dromen ....

Iris Papilio zei

Zo buk ik ook, ik kan niet meer door mijn knieen en ook niet op mijn klutsknietjes zitten ;-)
Hoop dat je heeeerrrlijk slaapt!
Als je een tip wilt om het dekbed in de overtrek te krijgen..
Zo doe ik het tegenwoordig ALTIJD!
https://irispapilio.wordpress.com/2015/08/04/dekbed-geklooi/

OpnieuwBeginnen zei

Elf minuten!! Zag in een tv programma over hotelkamers 25 minuten! Dat vond ik al kort. Hoe kunnen mensen toch worden uitgebuit.

Maria zei

Oh, ik hoop toch zo dat je lekker slaapt!

Petr@ zei

Ik ben heel benieuwd of je lekker zult slapen op je nieuwe matras.
Alvast welterusten ;-)

vlasje zei

Droom lekker en ontdeugend en kom morgen met twee goede benen je bed uit!

pourquoi pas ??? zei

Ik heb geen netflx maar ik ken het gevoel van je verheugen op iets leuks op Tv.
En dan op een nieuw matras slapen.
Heerlijk.
Ik hoop dat t beter gaat met het ruggetje.
Ik vind je ontzettend moedig want ik ben op dit moment alleen maar zielig en lukt het me niet om uit die put te komen.
Misschien dan toch matras en netflix?
liefs van mij.

Joanne zei

Ik wens je een hele goede nachtrust. Maar dat gaat zeker lukken!

Liefs Joanne

Anoniem zei

En..., goed geslapen op de nieuwe matrassen, geen erwten meer gevoeld...? ;)

Groetjes Lily

Unknown zei

Ik lees uw blog regelmatig, en graag, om wat u te melden heeft en omdat u schrijven kunt. Alleen: dat u het betrekkelijk voornaamwoord "dat" altijd laat zitten voor "wat" ("het onderlaken wat ik bij de Ikea had gekocht") waar het toch echt "dat" hoort te zijn, daar griezel ik van. Dit misbruik verstoort de indruk van geletterdheid die ik van u heb. Onze Taal legt het uit: https://onzetaal.nl/taaladvies/wat-dat Dit advies ter harte te nemen is wat ik hoop dat u zult doen. Hoe dan ook, ik zal u blijven lezen.

Nietzomaarzooo zei

Dank u voor uw advies en uw compliment. Zal proberen er beter op te letten.

Nietzomaarzooo zei

Ja, heel erg grappig.