zaterdag 26 augustus 2017

Outlander zwijmel

Een tijdje terug las ik wel over de serie Outlander, maar verder klikte er niets in mijn hoofd. Of hart. Tot ik een paar maanden terug toevallig de tweede serie zag op de Belg. En ''opeens" in de bibliotheek de metersdikke boeken zag liggen.

Mooi, fraaie Schotse landschappen, nog fraaiere kostuums (daar heb ik grote interesse in en haat het als er romantische hedendaagse niet correcte kleding in een kostuumfilm wordt gedragen) en aandacht voor details. En heerlijke zwijmelromantiek.

Tot ik via Netflix ook het eerste deel kon kijken. Verslaafd.

Heel goed om even het verstand op nul en blik op oneindig te brengen dus.  Want in mijn kleine wereld heb ik toch weer grotere stappen gezet. Een eerste gesprek met een psycholoog. Niet alleen over mijn burn-out, want dat snap ik zelf ook wel, maar meer de triggers achter die burn-out.

En ook omdat ik gisteren op een (veer)boot genoot van de zee, van de wolkenluchten en van mijn durf om iets te doen, vond ik deze wel passen.
10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb genoten van de boeken. De films ken ik niet. Bijzondere muziek.
Was het een fijne psycholoog?

Anoniem zei

Grote stap! Het kan alleen maar beter worden, al moet je er wat voor over hebben.

Iris Papilio zei

Heb de boeken niet gelezen en ook geen series gezien. Een gemiste kans lijkt het, maar Netflix, sinds kort een abonnement, biedt de kans om dat in te halen. Dank voor de tip! En een fijne zwijmeldag gewenst!

Happy Hulk zei

Pffff, met een burnout altijd rekening houden met 2 stapjes vooruit en een achteruit, of andersom.
Maar uiteindelijk komt het goed, ook al zie jij dit nu nog niet.

Ria zei

Heel langzaam stapje voor stapje gaat het toch de goede kant op.
Lieve groet

MelodyK zei

Ik ken de boeken niet en de films / tv serie evenmin... als ik jou zo lees denk ik dat ik iets gemist heb.

Wat fijn joh!!! Was er die o zo belangrijke 1e klik met de psych? IK hoop het zo voor je!!

natasja zei

Ik weet dat de boeken bestaan, maar heb ze nooit gelezen. Schotland dus... misschien moet ik er toch maar eens één gaan proberen. En mooi dat je stappen vooruit hebt gezet!

Gerdien zei

Ooh, die boeken, ja, ik heb ze achter elkaar uitgelezen! Sommige delen meerdere keren. Die serie weet ik dan niet, ik ben bang dat het tegenvalt, na het lezen...

Dwarsbongel zei

TV-series is "niet mijn ding", maar muziek met een Keltisch tintje wel! De naam Skye ken ik als eiland waar goede Whisky wordt gebrouwen.

Joanne zei

Ik hou van dit soort series. Wij hebben ook Netflix. Zo leuk! Ik ga deze zeker kijken.

Liefs Joanne