maandag 21 augustus 2017

Njet vakantie en Frans de Waal

Bedacht, toen ik een bericht van mijn fanclub die met een U begint ontving, dat ik dan maar, voor het geval ik niet meer tijd krijg om te herstellen van mijn burn-out, de komende week als een soort vakantie moet indelen. Dus weinig moeten en heel veel mogen. Vooral proberen in de ontspanmodus te komen.

En kijken of er nog leuke dingen te doen zijn.

Een eerste gesprek met een therapeut. Joehoe!!

Het klinkt afgezaagd, maar gisterenavond vond ik echt een hoogtepunt qua tv-kijken van de week. Zomergasten nu met Frans de Waal. Ik kende zijn verhaal over de observaties bij de apen Jeroen en

Dat hij blij was dat dieren geen vragenlijsten over zichzelf kunnen invullen, want die kunnen daardoor hun ware aard niet verbergen. Wij mensen kennelijk wel en als mensen zijn we vergeten kennelijk dat het niet erom gaat wat iemand zegt (of schrijft), maar wat hij doet.

Het deed me ook denken aan problematiek bij schulden. Of bij dieeten. Dat mensen invullen wat ze besteden of wat ze eten op een dag, maar bij observatie blijkt dat er iets heel anders aan de hand is. Dat er zaken worden ingekocht, of uberhaupt gekocht die budgettair niet passen.
Mensen hebben (en ik ben ook nog steeds Homo Sapiens) toch vaak een blinde vlek voor hun eigen gedrag.

Voor mij weer een eye-opener om nog beter naar lichaamstaal te kijken van de mensen die ik ontmoet.  En dat ik niet in mooie beloftes of woorden moet trappen.

Vond het ook mooi hoe hij uitlegde dat wij de term Alfaman verkeerd uitleggen. Dat het in de apenwereld erom gaat, als je die titel hebt, dat die het beste de groep tevreden houden. Dus geen grote gebaren, roffel op je borstkas en schudden met je oranje hoofdje, maar weten wat er speelt onder het hele volk.

Helaas heb ik in mijn werkomgeving veel zogenaamde Alfamannen gekend en dat ging altijd samen met een psychopathische voorliefde voor macht en het kleineren van iedereen die die macht dreigde af te pakken. Toen ben ik inderdaad ook maar me eens in Machiavelli gaan verdiepen en die oude kost is nog steeds aktueel.


Zwakzinnigheid, Waarschuwing, Trump, Donald Trump

                                                                Foto van Pixabay

Vanochtend mijn rondje Bless the House kunnen doen, genoten van een vers kopje koffie, een buitje voorbij zien trekken en nog eentje. Nu lijkt het een beetje droog te worden, dus misschien nog even wat snoeiwerk doen wat door de Spit is blijven groeien/liggen.

De vuilnisbak zat tot de nok toe vol, meestal lukt me dat niet, maar deze keer zat er een geheel ingepakt gesnoeid haagje van buxus in, wat ik niet in de groenbak mee wilde geven in verband met besmettingsgevaar. Schijnt dat in tuincentra in deze omgeving het ook al heerst (buxusrups).

En verder nogmaals die Engel met roze vleugels uit vliegen gestuurd. Voor een vriendin. En even langs het postkantoor voor een andere.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier nog geen buxusmot gelukkig.

Anoniem zei

Fijne vakantie.
Is er reden om te denken dat jouw 'thuis zijn' binnenkort eindigt?

Anoniem zei

deze week word het ook zonniger dan de weken hiervoor, fijne vakantie en ga ervan te genieten, Bieke

Joanne zei

Wij blijven thuis met de vakantie. Wij hebben eigenlijk altijd vakantie, als je ons drukke schema niet meerekent.
Geniet van de zon deze week en de kleine dingen.

Liefs Joanne

Bertiebo zei

Ik vond het ook een geweldige aflevering van Zomergasten, die met Frans de Waal. Nog niet helemaal uitgekeken, heb nog een stuk te gaan. Maar zo interessant!!

Anoniem zei

Ik neem aan, dat je weer eens op gesprek mag bij U**, je hebt ook je eerste gesprek met een therapeut, dus je begint net met therapie, wat je aan kunt voeren tijdens het gesprek.
Je bent op de goede weg, maar nog niet zover, dat werk in beeld kan komen!

Jammer van je buxus en ik zag gisteren nog buxus in een winkel in de aanbieding, volgens mij zullen nog maar weinig mensen een buxus kopen, want het is echt een plaag geworden.

Ik geloof niet, dat je al snel aan het werk moet, maar deze week in ieder geval weer wat zomerweer en geniet ervan!
Misschien een paar plantjes kopen om de leegte van de buxus te vullen...

Groet Lily

Nietzomaarzooo zei

Geniet van het buiten zijn inderdaad en ga van de week ook maar overleggen wat therapeut van mening is over situatie.

Nietzomaarzooo zei

Ja he...dat vond ik ook.

Nietzomaarzooo zei

Zou er horendol van worden (las je schema op je blog). Neem ook even 'me-time' Fre!

Nietzomaarzooo zei

Staycation, maar meer het gevoel van vakantie vieren.

Nietzomaarzooo zei

Brief van de fanclub die met U begint.

Nietzomaarzooo zei

Hier kunnen de tuincentra hun lol niet op denk ik. Overal zijn mensen hun buxushaagjes aan het weghalen (die helemaal kaalgevroten zijn dan).