woensdag 23 augustus 2017

Heb ik de kwaliteiten van een astronaut?

Had nog een serie staan die ik had opgenomen van de BBC.

Een soort van afvalrace tussen mensen die graag Astronaut willen worden en aan allerlei testen worden onderworpen om te kijken of ze over die kwaliteiten beschikken. En dan uiteindelijk ook echt in dat programma worden opgenomen.


Vond het fascinerend om te zien hoe sommige kandidaten vol overtuiging waren dat ze dit varkentje wel eens even zouden wassen, want in hun dagelijkse leven hadden ze in hun beroep of opleiding ook met hoge druk te maken.

Wat ik vooral fijn vond om te zien dat een dame van mijn leeftijdscategorie uiteindelijk een van de beste condities bleek te hebben en mensen waarvan je dacht die kunnen nog uren doorgaan, vielen al snel af.

Denk niet dat ik in aanmerking kom, want behalve fysiek fit, moet je nog veel meer kwaliteiten hebben. Dingen onthouden en tegelijkertijd ook nog wat anders doen. Nou; schiet mij maar lek.
Maar leuk om te zien hoe mensen een droom hebben en proberen die uit te laten komen.

Wat voor droom heb ik eigenlijk? Ik moet wil daar over nadenken. Hoe ga ik de jaren nog vullen waarin ik nog moet werken.

Het verhaal dat als je wil werken er altijd werk is, dat boek heb ik nu wel uit. Want dan kan ik me net zo goed morgen weer aanmelden bij mijn vorige werkgever.
Ik kan dan wel geen astronaut meer worden, maar mag wel nadenken over wat dan wel. Waar komen mijn kwaliteiten tot zijn recht. Wat wil ik. Wat kan ik nog.

Een onbeschreven boek nog tot nu toe, want ik wil helemaal niks. En ik kan ook nog niks heb ik het gevoel. Ik ben gewoon nog te moe en onrustig om na te denken over wat ik zou willen. Of ik 'mag' willen.

Het helpt nu niet echt mee dat mijn buurvrouw op geluidsniveau "Noord-Korea kondigt de oorlog af"ruzie met haar man maakt. Of aan de telefoon met haar thuisland is. Weet ik veel.

Maar even een mok koffie voor mijzelf maken en wat te eten.

Oh ja; was ophangen. Dat geeft, hoe raar het ook klinkt, me altijd een voldaan gevoel. Ik word er rustig van.

En dan nu de training: Mindful de was ophangen!
5 opmerkingen:

Anoniem zei

En ... is het gelukt?

Nietzomaarzooo zei

Opgehangen en ook weer van de lijn afgehaald en in de kasten opgeruimd. Dus ja.

pourquoi pas ??? zei

En de man met H.?
Ik heb je pakje ontvangen, wat lief, dank je wel. Ik ben al begonnen met lezen en o zo herkenbaar. dikke kus.

Anoniem zei

Van de was ophangen en afhalen word ik ook altijd rustig; sterker nog, ik word enorm p1ssig als ik daarbij gestoord wordt.

Siebrie

Anoniem zei

Je vraagt je af, waar je jouw kwaliteiten tot hun recht komen en dat vind ik echt heel positief klinken, want daarmee geef je aan, dat je dus kwaliteiten hebt, iets wat je eerder leek te betwijfelen.
Benoem je kwaliteiten, waardoor je ook kunt zien, welke kant je op wilt, mocht het moment van werken weer aanbreken.

Voorlopig moet werken echter nog niet in beeld komen, je bent op de goede weg, maar die is nog maar net begonnen.

Ik heb een droger voor de was en zou hier ook geen droogmolen kunnen neerzetten, misschien in de voortuin, maar daar is het ook zoiets om de broekjes in de wind te zien wapperen...

Groet Lily