vrijdag 15 september 2017

De schoonheid van de snackbar

Terwijl het buiten net weer een beetje droog werd, hing ik mijn was lekker binnen op. Dan droogt het ook prima, vooral aan het rek aan de zoldertrap.

Ook nog even mijn badkamer gesopt; dat wil zeggen de bakken die bovenop en de bovenkant van de droger staan (die droger staat er eigenlijk voor de sier want hij doet het niet meer en ik was voorlopig nog niet van plan om hem te vervangen). Gevuld met wasmiddelen en schoonmaakspullen.

Alles afgesopt en schoongemaakt. Niemand ziet het maar toch is het weer een voldaan gevoel. Pas toen mocht ik even koffiepauze houden van mijzelf. Lachen natuurlijk want als ik wil kan ik om 07.00 uur in de ochtend al aan de koffie gaan, maar toch hou ik - om niet geheel van het padje af te raken - een soort van vaste dagindeling aan. Zo direct nog even boven stofzuigen, want door de storm liggen er nu allerlei veertjes en kleine blaadjes in mijn slaapkamer. En stof uiteraard.

Enfin...ik keek naar buiten en zag wel 15 musjes op een rijtje op mijn schutting zitten. Dan vlogen ze weer op en gingen aan de overkant zitten. En ondertussen zoeken naar voedsel tussen de planten en de stoeptegels.
Ook kwamen er een stuk of 6 koolmeesjes bijzitten. Die hadden interesse in alle leegstaande vogelhuisjes. Misschien alvast voor het voorjaar? He...misschien kan ik wel Vogelmakelaar worden met al dat vastgoed in de tuin!
Maar de grootste interesse ging uit naar de Snackbar. Een grote buxusbol op stam die ook is aangetast door de buxusmot, maar nog dapper zijn best doet op toch nog een beetje groen te lijken Of het zijn de rupsen natuurlijk die 'm zo groen doen lijken, dat kan ook.
En die rupsen...dat zijn de kroketten en frikandellen van de buitensnackbar.

Ik moedig ze ook aan vanachter mijn raam..Dooreten jongens!!

De vogels komen altijd rond dezelfde tijd. Leuk om te zien en nog leuker te zien dat ze het zo naar hun zin hebben in mijn tuin.

Met dit mooie maar natte herfstweer zie je regelmatig hele mooie wolken en luchten. Tot 2 x achter elkaar zag ik een hele felle regenboog. Zo prachtig en zo kort maar te zien.

Zat ik direct met een liedje in mijn hoofd (nou ja...beter dan piekergedoe).


3 opmerkingen:

  1. Dat is ook leven, kleine genietmomentjes en tevredenheid over jezelf. Het hoeft niet allemaal groot en opzienbarend te zijn, als je er maar open voor staat. Och wat zou het fijn zijn als je deze vrede (bijna) altijd kunt voelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij moet voor jezelf schoonmaken en opruimen. Een gezellig huis waar je graag bent, is heel belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat enig dat je dit soort dingen opmerkt! Die buitensnackbar vind ik zo leuk gevonden! Gewoon genieten ook hè. En ja, je hebt zelf die voldoening als je weer gedaan hebt wat in je hoofd zat.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.