maandag 18 september 2017

Erin = Eruit

Van de week 'kocht' ik op punten van een bekend koffiemerk 2 nieuwe mokken. Thuisgekomen met de mokken besloot ik dat er dan ook 2 dingen 'uit' moesten.

In dit geval van die souvenirmokken, gekregen van mijn kinderen en uit sentimentele reden bewaard, maar nooit uit gedronken. Die mochten naar de Kringloop.

Lees net een stuk over Kees van Kooten over dat wij in de westerse wereld zo druk zijn met opruimen en ontspullen, terwijl in andere delen van de wereld mensen alles kwijt zijn. Denk dat wij niet half beseffen (en ik ook niet dus) hoe goed we het hebben. Dat ook hij bezig is zijn spullen op te ruimen, want stel dat hij komt te overlijden (laat dat stel maar weg; wij komen te overlijden), dan zadelt hij zijn kinderen op met het ontrommelen van zijn spullen.

Alles wat wij nu in ons leven zo belangrijk vinden om ons mee te omringen, is dan ballast. Want wat moeten je kinderen ermee. Misschien 1 dingetje, maar al die knipsels, artikelen en kopjes en bordjes en spullen.

Dus ging ik nog een keer door mijn keukenkastjes. Wat staat er al een hele tijd, maar gebruik ik nooit (meer). Waar zou een ander nog wat aan hebben? Wat is afschuwelijk maar heb ik jarenlang bewaard.

Oh ja...en verder tegen mijzelf zeggen wat Arnold hier doet:
En dan ook doen. Wat ik nogal moeilijk vind momenteel. Kom op; schoenen aan en gaan! Waarheen waarvoor dat weet ik niet. Alleen dat ik moet gaan.


5 opmerkingen:

 1. Misschien iedere dag een flink stuk wandelen, dat is goed voor lijf en ziel. Inspannend maar tegelijkertijd ontspannend. Zo leer je ook je eigen wijk en woonplaats heel goed kennen. Loop zelf altijd graag een keer per week bij de bibliotheek binnen, vind het leuk om dan diverse kranten en tijdschriften te lezen in de leeshoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hanteerde het eruit principe deze zomer, tijdens mijn vakantie weer eens flink uitgeruimd, ook vanwege het feit dat ik bij mijn overlijden ook mijn dochter niet op wil zadelen met het uitruimen van mijn huis, alles dat langer dan een jaar niet van de plek was geweest ging weg, soms best lastig omdat sommige dingen emotionele waarde hebben, maar doorgezet en tjonge wat verzamelt een mens een hoop spullen, niet dat ik veel kocht ,maar op mijn werk worden vaak mooie spullen weggegooid die ik dan mee naar huis nam , want zonde dat het bij het afval komt, 5 zakken met kleding gingen naar de kledingcontainer voor het goede doel en alle andere spullen gingen naar de kringloop die het graag op kwamen halen. En nu ? Een heerlijk opgeruimd huis met eindelijk plek voor een mooie boekenkast op mijn logeer/rommelkamer en die boekenkast kocht ik voor 22.50 euro inclusief thuisbrengen. Mis ik de spullen die weggegaan zijn ? Nee, sterker nog ik ga nog meer op of liever gezegd uitruimen, het levert veel leefruimte op en minder werk om mijn huisje schoon te houden en ik geef ook nog wat weg aan mensen die er weer wat aan hebben een win win situatie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu wij gaan verhuizen binnenkort, ben ik ook alle kasten aan het nasnuffelen wat weg kan. Zaterdag de eerste 3 grote dozen afgevoerd en zojuist alweer 2 dozen in de hal gezet om weg te brengen.
  Ik doe niet alles weg wat ik niet gebruik, want voor de mooi mag er best wat blijven staan. Hopelijk duurt het nog even voor onze kinderen aan het opruimen moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En... waar ging het naar toe???

  Groet Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Steeds meer komt ook bij mij het besef dat de dingen die ik heb gekregen en me jaren mee heb omringd, de kinderen niets zegt.Er zullen maar enkele dingen bewaard blijven.
  Ook ga ik steeds meer onthechten en het belangrijker vinden zolang mogelijk in de running te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.