vrijdag 23 oktober 2020

De theorie van waanzin

Volgens Einstein is de theorie van Waanzin "Iedere keer hetzelfde doen en toch een ander resultaat verwachten".




Altijd goed om dit op situaties in mijn leven toe te passen. Op meerdere gebieden. En soms zelfs tegelijkertijd. Moet ik voor mijzelf toch echt met de billen bloot. Doe dus wat anders dan wat je altijd deed. Anders gaat er niets veranderen. En zit je over een jaar er nog net zo bij als nu. Plus nog wat frustratie in de vorm van 'had ik nou maar wel..." 

Dus nu me maar wel aangemeld voor een opleiding. Want word afgewezen op functies waar ik naadloos in zou passen, maar niet die specifieke opleiding gevolgd. Wel ervaringsdeskundige en ervaring als vrijwilliger, maar nog niet genoeg dus. Wel snap ik dat ik als ik klaar ben, dan nog ouder en dus nog onaantrekkelijker ben voor de arbeidsmarkt, maar dat zien we dan wel weer. Of misschien ben ik tegen die tijd zelf wel waanzinnig.

Maar dus maar blijven solliciteren, telkens toch weer die hoop dat er nou eens niet naar mijn bouwjaar wordt gekeken maar naar de bulk met werkervaring die ik meebreng, dat is waanzin. Dus moet er iets anders. Zo dan.

En anders train ik in ieder geval mijn brein weer. 






10 opmerkingen:

klaproos zei

goed bezig cellie, wat lopen er toch mafkletsers rond liever 18 met 10 jaar ervaring dan wat ouder met 30 jaar ervaring ..... gekkies

nicole orriens zei

Goed van je, die aanmelding bij een opleiding. Je weet nooit wat het je gaat opleveren!

mrs H. te B. zei

Misschien wordt je wel TIJDENS je opleiding aangenomen, omdat het volgen van een opleiding laat zien dat je kúnt bijleren, en dat je dat wílt! Het zegt iets over jouw motivatie, en over je verlangen om te (blijven) werken.... Probeer er de moed in te houden (valt niet mee, dat weet ik - en wij hebben makkelijk praten....)

Bertiebo zei

Dapper!

guusje zei

Dat vind ik echt goed van je en ben ook heel benieuwd welke opleiding het betreft.

Anoniem zei

Sterke stap! Ook voor zelfvertrouwen en nog meer kennis, hersentraining. Ook al zou het niet tot een baan leiden.

Iris Papilio zei

Heel veel succes met je opleiding! Ik hoop dat het resulteert een die leuke baan die je zo graag wilt.

Kliefje zei

En krijgen we nog te lezen wélke opleiding?

izerina zei

Dat laatste zinnetje is zeker waar. Ik hoop,dat je opleiding boeiend is.

Petra zei

Dat klinkt goed. Je weet natuurlijk nooit waar het toe leidt, maar wie weet? En leren kan leuk zijn, zeker als je het onderwerp interessant vindt. Dus veel plezier toegewenst!