woensdag 21 oktober 2020

Supersnel, het kan dus wel!

Moet mijn gemeente een compliment geven voor de afwikkeling van een aanvraag voor een individuele inkomenstoeslag. 

Weliswaar duurde de respons langer dan de 8 weken die er voor staan. Maar toen ik daarna nog extra informatie moest aanleveren (weer met de billen bloot en al mijn afschriften van mijn bankrekeningen over drie maanden opsturen) en dat - heel eigengereid toch maar wel digitaal heb gedaan - was de positieve respons er binnen 2 dagen. En het geld stond binnen dezelfde snelle tijd op mijn rekening. De respons kwam zelfs in het weekend digitaal binnen. 

Dus het kan wel. 
Nu scheelt het dat ik goed snap wat er allemaal nodig is en in welke vorm. Dus ik lever de informatie hapklaar aan. Dan is het ook niet zo ingewikkeld meer om snel te kunnen besluiten (lijkt mij als zijnde niet-ambtenaar). Dus fijn dat mijn gemeente dat dan ook kan en doet.  Helaas met terugbellen zijn ze minder snel en efficient, maar misschien is daar ook wel intern beleid over. Gewoon niet terugbellen. Dat kost teveel tijd. Al die zeurburgers.

Ben blij dat ik dit geld niet met smart en spoed nodig had, want al met al vanaf eind juli moeten wachten erop. Dus je niet rijk rekenen dat je denkt ik vraag het nu aan en met een paar weken 'krijg' ik het. 

Kan ik nu me wel aanmelden voor een cursus waarin en waardoor ik graag betaald werk zou krijgen. Want met de komende Corona tijd zal ik nog wel vaker thuis zitten. Kan ik die tijd maar beter nuttig besteden. En dit geld op mijn rekening laten staan heeft geen enkele zin. Investeren in mijzelf wel. 


7 opmerkingen:

 1. Fijn en een goede bestemming gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In onze gemeente bellen ze ook niet snel terug, er werden zelfs vragen over gesteld in de gemeenteraad na klachten van inwoners. Iets met ambtelijke molens die langzaam draaien.....
  Mooi dat je in jezelf investeert.


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat er ook eens iets lekker vlot en voorspoedig gaat. En goed dat je weet hoe je dat kunt bewerkstelligen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn zeg... en ja zo wordt het goed besteed. Op een rekening laten staan levert sowieso niks op! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eindelijk!Succes met een cursus vinden/volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat fijn voor je, nou ik reken me nooit rijk met geld hoor, wahahah
  maar met levensvreugde ben ik wel miljonair denk ik :-) mede dankzijn mijn mannen :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blij te lezen dat het ook op een voorspoedige manier kan. Je zou bijna vergeten dat het tot de mogelijkheden behoort (-:
  Investeren in jezelf is altijd oké!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.