maandag 12 oktober 2020

Twee=vijf

Teruggebeld worden door een ambtenaar binnen twee werkdagen en dan ook nog een weekend ertussen en dan ook nog een ambtenaar die parttime werkt, dan zijn die twee werkdagen er van en voor MIJ zeker vijf.

Maar aangezien ik niet betaald werk, maakt dat geen drol uit. Ik moet wachten tot de ambtenaar zin heeft om het terugbelverzoek van deze burger af te handelen. Heb geen pressiemiddelen. En ondertussen tikt MIJN klok gewoon door. Dus ik weet nu al wat ik vandaag MOET doen. 

Dat is het oneerlijke van het systeem. Maar het leven is dan ook oneerlijk. Ik moet dus daardoor nog langer wachten in mijn eigen tijdsuren op antwoord en daarna op resultaat van het opsturen van al mijn bankafschriften van een paar paar maanden. Of ik wel arm genoeg ben. Wat ook weer onprettig is voor de kwijtscheldingen voor aankomend jaar want dan heb ik toch net weer teveel geld op de rekeningen. Oh ja; omdat ik geen schulden wil maken.

Ben trouwens helemaal verliefd op mijn nieuwe kleindochter. Dacht ik dat ze op de foto's best wel groot leek, in het echt is ze een klein teer popje. Het zelfgebreide truitje verzuipt ze in. Ze heeft nu maat 50 en dat is nog te groot eigenlijk (truitje was maat 62). Wat een mooie en ontroerende ervaring om haar vast te mogen houden. Kind van mijn kind. Mijn familie. Zo klein en kwetsbaar nog. Grappig in haar pakje met eikenblaadjes. Zal wel geen toeval zijn. 

En ook heerlijk om even met haar zusje te praten. Hoe zij nu 'de grote zus van' is. Hoe leuk dat is om 'groot' te zijn. En of ze de stickers in haar kleurboek wat ik haar gaf ajb niet op de muur wilde plakken, maar gewoon in het kleurboek. "Ja, oma". Tuuuuuuurlijk!




Afbeelding van Siggy Nowak via Pixabay 

Verder ben ik zo dankbaar voor alle leuke en lieve reacties op mijn blog en vooral op mijn niet-verjaardagsblog. Toch aandachtsgeil. Ok, vooruit...ik geef het toe. Heeeeeeeeeeerlijk! Ga er vooral mee dooooooor.








7 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt een prachtig verjaarskado gehad! En lekker op tijd nig gezien!
En sterkte met de ambtenarij, het zijn logge schildpadden.

izerina zei

Ik dacht echt,dat we allebei jarig waren. Houd je nog een felicitatie te goed voor de andere keer

Bertiebo zei

Heerlijk, Cellie. Verliefd op je kleindochter(s). En dat gaat nooit meer over

mrs H. te B. zei

HEEEE! Houd daar eens mee op! Je bent niet "aandachtsgeil" - je bent gewoon net een echt mens, die af en toe wat aandacht nodig heeft!!!! (wie niet??)

guusje zei

Ha ha schelen we nu echt 10 jaar min 1 dag? Bijzonder. Categorie 4 zit nu in het swinging seventies decennium. Lijken de zusjes op elkaar? Kun je dat al zien?

Marlou zei

ha Cellie,

wat heerlijk, dat jij dat lieve kline wereldwondertje in je armen hebt mogen houden.
Wat zul je blij zijn.
En trots.
Prachtig om te lezen...

groetjes!

sjannesblog.com zei

Ik voel met je mee met je verliefdheid. Ik ben het ook, sinds 5 maanden heb ik een kleindochter en ik ben in de gloria!!