zaterdag 3 oktober 2020

#ik doe mee

Gisteren voor het eerst ook in de winkels hier om de hoek met een mondkapje op naar binnen gegaan. Dat was even wennen, maar alles went (behalve een vent claimt een schrijfster, die naast een hond toch ook een vent heeft, dus hoe serieus is die uitspraak dan).

Ben voorzichtig, want ik zou niet graag willen dat ik straks niet eens op bezoek kan bij mijn nieuwe kleinkind als het geboren is, vanwege snotneus of erger.

En in veel winkels stond op de winkelruit het advies om een mondkapje te dragen. Dus gedaan. En ja, ik weet dat het niet verplicht is. Hij zit alweer in de was na gebruik. Kleine moeite. Dat dragen. En las een artikel van een specialist dat het dragen van een mondkapje ook bijdraagt aan het verminderen van de verspreiding van het virus. Alle beetjes helpen lijkt mij. 

Hoef geen discussie met nietus en wellus over het nut van een niet-medisch mondkapje. Daar zijn andere leuke platforms voor. 

Vond het trouwens een erg slimme zet van Gommers om samen met influencer Famke Louise een campagne te beginnen. Juist omdat zij veel jonge volgers heeft. En stoer dat zij van mening durft te veranderen na een bezoekje aan de werkplek van Gommers. 




Ben als een razende Roeland aan het breien. Dat houdt me ook van de straat. En bezig. Want het moet natuurlijk wel klaar zijn als kleinkind geboren wordt. En wat ben ik dankbaar dat tot nu toe alles goed gaat, ondanks de eerdere ziekenhuisopname en beginnende weeën. 

Al met al is dan titel van het programma The Masked Singer wel weer passend in deze tijden van mondkapjes..







4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Amen

Mevrouw W. zei

Ik ging gisteren ook om boodschappen en veel klanten droegen een mondkapje. Ook het personeel droeg weer een mondkapje. En ik droeg er ook één.

Het is wel weer om te breien.

Elisabeth zei

Ik heb er nu standaard een in mijn tas .Opvallend is hoeveel mensen er nu mondkapjes dragen .Ook het personeel bij Jumbo incl vakkenvullers .Bij Lidl alleen de vakkenvullers en niet de mensen aan de kassa.Vreemd genoeg hoefde ik bij de oogarts geen mondkapje op ,ook bij het bloedprikken niet ,ik had er wel een op omdat ik sniffelig was door mijn allergie .Het moet gewoon verplicht worden

Kliefje zei

Ik houd dan maar wijselijk mijn mond ;)