maandag 5 oktober 2020

Kees leest voor

Gisterenochtend viel ik toevallig (ik was op zoek naar de herhaling van Gardener's World maar er werd een marathon gelopen in Londen dus geen herhaling op zondagochtend) in een programma van Max.

Kees van Kooten leest daarin voor in het kader van de Nationale voorleeslunch.
Zo leuk. En nog terug te kijken via NPOStart.

Zou de hele kinderboekenafdeling wel voor mijn kleindochter willen opkopen. En haar het plezier van lezen meegeven. Vooral dat laatste. 


Afbeelding van kalhh via Pixabay Het is al wat killer in huis nadat in het huis toch echt wekenlang rond de 22 graden was. Nu 19 graden in de ochtend. En regen buiten dus dat 'voelt' dan ook minder warm. Dus toch maar een vest aan in de ochtend. Oh..de hele dag eigenlijk.

Op zondagochtend neem ik altijd de meterstanden op. Noteer die en zo kan ik goed bijhouden of ik niet over de afgesproken hoeveelheden gas, water en licht ga. En bijsturen. En vergelijken met vorige jaren. Hoe 'draaide' ik toen? Dus niet te vroeg in het seizoen de kachel aan (kan daar goed tegen vanwege aangegeten isolatielaag), niet te lang douchen en ook met water let ik op. Dat kost in verhouding geen drol in Nederland, schoon kraanwater, maar ik wil graag dat mijn kleinkinderen ook nog gewoon uit de kraan kunnen drinken, dus let ik erop. Kleine moeite. 

Truitje was bijna af, maar ik was toch niet tevreden. Dus weer uitgehaald en sommige delen opnieuw gedaan. Geen fijn garen, dus nog een rot klusje ook. Maar ja, houdt je van de straat. En ben er onzeker over of het wel in de smaak valt of dat het achter de Rododendrons wordt gegooid. Dus peuter nog maar even door. En misschien maak ik nog wel een andere. 

En dan is het alweer maandag.
4 opmerkingen:

  1. Oh Cellie, je bent me er toch ook een hoor. Je dochter zal het vast en zeker superleuk vinden dat oma iets voor het nieuwe kindje maakt. ZELF maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft je dochter zo vaak commentaar dan? Iets met liefde gemaakt hoeft niet perfect te zijn, het is de intentie die telt.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.